Dünya onu ‘en iyi Bond kızı’ seçmişti

Dünya onu ‘en iyi Bond kızı’ seçmişti

James Bond serisinin 1964 yapımı Goldfinger (Altın Parmak) filminde ‘Pussy Galore’ karakteriyle ünlenen İngiliz oyuncu Honor Blackman yaşama veda etti. Doğal nedenlerle hayatını kaybeden sanatçı,Bond serisinin ‘en iyi bond kızı’ olarak tanıyordu.

Ünlü James Bond serisinde 1964 yılında ‘Pussy Galore’ rolü ile bütün dünyada meşhur olan İngiliz aktris Honor Blackman’ın 94 yaşında öldüğünü açıkladı. Yaşamını sürdürdüğü İngiltere’nin Lewes şehrindeki evinde doğal nedenlerden hayatını kaybeden sanatçının ölümünü ailesi “Çok sevildi ve iki çocuğu Barnaby ve Lottie ve torunları Daisy, Oscar, Olive ve Toby tarafından çok özlenecek” sözleriyle açıkladı. Film ve eğlence dünyasında ikonik bir oyuncu olarak görülen sanatçı, Bond filminde ünlenmesinden sonra ‘güçlü kadınların rol modeli’ olarak görülüyordu.

Birçok yapımda rol alan Blackman, kariyerine 1958’de Titanik’in batışını anlatan ‘Hatırlanacak Bir Gece’ filminde başlamış, 1961’de casus drama televizyon dizisi Avengers’da ‘Cathy Gale’i canlandırmıştı. Blackman 2007’de Entertainment Weekly, Blackman’ı şimdiye kadarki en iyi ikinci Bond kızı seçmiş, sinema eleştirmenleri ise en iyisi olduğunu söyleyerek, bu seçime karşı çıkmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN