Dünyaya gece boyunca meteor yağdı

Dünyaya gece boyunca meteor yağdı

2018 Gök Olayları Yıllığı'na göre bu yılın en önemli gök olayları arasında gösterdiği Perseid (Perse) göktaşı yağmuru dün gece gerçekleşti.

Dünya, her yıl güney etrafındaki yörüngesinde 940 milyon kilometre yol kat ediyor, aynı yolu kuyruklu yıldızlar ve metorlar da dolaştı. Bu yolculuk sonucunda Güneş’in yörüngesinde kalıntılar oluştu.

18-08/13/screenshot_1-1534144522.png

Dünya her yıl bu kalıntıların yanından geçiyor ve geçtiğinde de meteor yağmurları meydana geliyor. Bunların en görmeye değer olanları ise Ağustos'taki Perseid yağmuru ve Aralık'ta görülen Geminid yağmuru.Meteor yağmurlarındaki görüntü her yıl değişiyor.

18-08/13/screenshot_2.png

Astronomların en çok görülmeye değer meteor yağm urlarından biri diye tanımladığı Perseid (Perse) göktaşı yağmuru dün gece gerçekleşti. Çıplak gözle izlenebilen meteor yağmuru görsel bir şölen oluşturdu.

18-08/13/screenshot_3.png

Dünyanın bir çok yerinden 60-70 kadar metorun yanarak geçisi gözlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN