Dünyaya göktaşı mı çarpacak? NASA duyurdu: 2020 ND asteroidi Dünyaya yaklaşıyor

Dünyaya göktaşı mı çarpacak? NASA duyurdu: 2020 ND asteroidi Dünyaya yaklaşıyor

Depremler, sel felaketleri, salgınlar, uçak kazaları, göçmen faciaları derken 2020 yılında daha neler göreceğimiz muamma… Şimdi de 2020 ND adı verilen bir asteroidin dünyaya yaklaştığı ortaya çıktı. Gelen bu son dakika haberinin ardından, ‘’Dünyaya göktaşı mı çarpacak?’’ sorusu, sosyal medyada gündem oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan NASA, uzay boşluğunda saatte 48 bin kilometre hızla ilerleyen 2020ND adı verilen bir asteroidin dünyaya yaklaştığını duyurdu. 2020 ND göktaşının dünyaya ne zaman düşeceği de belli oldu. Aslında net olarak dünyaya düşmeyeceği yakınlarından geçeceği belirtiliyor.

DÜNYAYA GÖKTAŞI MI ÇARPACAK?

NTV’de yer alan habere göre; potansiyel olarak tehlikeli olduğu bilinen bir göktaşı Dünya’ya yaklaşıyor. NASA tarafından yapılan açıklamada; göktaşının uzay boşluğunda saatte 48 bin kilometre hızla ilerlediği paylaşıldı.

2020ND GÖKTAŞI NE ZAMAN DÜNYA’YA YAKIN GEÇECEK?

Potansiyel olarak tehlikeli gördüğü bir göktaşının gezegenimize yakın bir konumdan geçeceği bilgisini paylaşan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 2020ND diye isimlendirilen ve saatte 48 bin kilometre hızla yaklaşan göktaşının 24 Temmuz’da gezegenimize en yakın geçişini yapacağını duyurdu.

2020 ND’NİN ÖZELLİKLERİ

Dünya’mıza yaklaşık olarak 0,034 astronomik birim yakınından geçeceği tahmin edilen göktaşı, 170 metre büyüklüğünde. 1 astronomik birim 149 milyon 599 bin kilometreye tekabül ediyor.

DÜNYAYA GÖKTAŞI ÇARPSA NE OLUR?

Hollywood filmlerinin en popüler konularından biri olan dünyaya asteroid çarpmasına ne kadar hazırlıklı olduğumuz konusu ile ilgili NASA’dan bir açıklama yapılmıştı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) göre, dünyaya göktaşı ya da bir asteroidin çarpması durumunda geleceğimiz hiç de iç açıcı değil. Dünyanın, olası bir göktaşı çarpmasına hazır olmadığını vurgulayan NASA çalışanı Dr Joseph Nuth, American Geophysical Union'ın toplantısında yaptığı açıklamada, sürpriz bir asteroide müdahale edecek zamanın olmayabileceğini ifade etti.

En büyük problemin insanlığı böyle bir hâlde ne yapacağına dair kesin bir yol haritasının bulunmaması olduğuna dikkati çeken Nuth, bu denli bir riskin her an yaşanabileceğinin altını çizerek, bu riski ortadan kaldırmanın en garanti yolunun uzaya tek görevi Dünya’ya çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek olduğunu öne sürdü.

Yeterli ödeneğin ayrılması hâlinde bu aracın bir sene içerisinde göreve başlayabileceğini savunan Nuth, bu aracın Dünya’mıza çarpma olasılığı olan asteroidleri durdurabilecek kapasitede de olacağını belirtmişti.

2020 YILINDA ŞİMDİ DE GÖKTAŞI PANİĞİ…

2020 yılına girdiğimiz ilk andan itibaren, depremler, yangınlar, uçak kazaları, göçmen faciaları, salgınlar, çığ felaketleri gibi olayların yaşandığı dünyamızda, göktaşı çarpması paniği de yaşanıyor. Bu 2020 ND asteroidinin dünyaya çarpmayacak olması içimizi rahatlatırken, Nuth’un önerisi ya da başka mantıklı önerilere uyulmaması durumunda yakın gelecekte başka bir asteroidin uzaydan dünyamıza çarpması da bekleniyor.

2020 YILINDA VAN'DA YAŞANANLAR İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN