Ebu Gayt, yeniden Arap Birliği Genel Sekreteri seçildi

Ebu Gayt, yeniden Arap Birliği Genel Sekreteri seçildi

Arap Birliği'nin başkent Kahire'de Dışişleri Bakanları seviyesinde düzenlediği toplantıda Arap Birliği Genel Sekreterliği'ne Ahmed Abu Gayt ikinci dönem için yeniden seçildi.

Kahire'de düzenlenen toplantının ardından yapılan basın açıklamasında, Mısır'ın Ebu Gayt’ı Arap Birliği Genel Sekreterliği'ne ikinci dönem için aday gösterdiği ve adayın oybirliğiyle yeniden seçildiği aktarıldı. 

Haberde, söz konusu kararın Arap Birliği Konseyi'nin 155. olağan oturumunda alındığı belirtildi. 

Geçen Ocak ayının sonunda Mısır, Ahmed Abu Gayt'ı 5 yıllık ikinci dönem için yeniden aday gösterme niyetini açıklamıştı. 

Ahmed Ebu Gayt, görev süresi Haziran 2016'da sona eren eski Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'nin yerine seçilmişti. 

Ebu Gayt, Temmuz 2004'ten Mart 2011'e kadar devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminde 7 yıl Mısır Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunmuştu. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN