EDevlet Alo Fetva hattı Dini Soru sorma ekranı! EDevlet giriş Diyanet dini soru sorma

EDevlet Alo Fetva hattı Dini Soru sorma ekranı! EDevlet giriş Diyanet dini soru sorma

EDevlet Alo Fetva hattı Dini Soru sorma ekranı açıldı. E-Devlet Kapısı'na yeni bir hizmet daha geldi. Diyanet'in Alo Fetva hattı da sisteme eklendi. yaklaşık 2 bin kelimelik Dini Soru Sorma ekranı ile merak ettiğiniz dini bilgileri öğrenebilirsiniz. EDevlet sistemine giriş yapmak ve Alo Fetva hattı Dini Soru Sorma sayfasını görmek için haberimize bakabilirsiniz.

EDevlet Alo fetva hattı Dini Soru Sorma sayfası vatandaşların erişimine açıldı. E-Devlet Kapısı üzerinden artık Diyanet'in Dini Soru sorma sayfasına ulaşlabilirsiniz. Dini konular hakkında merak edilen soruları en fazla 2 bin kelime olacak şekilde E-Devlet sistemi üzerinden sorabilirsiniz. Edevlet sistemine giriş yapmak ve Dini Soru sormak için haberimizde paylaştığımız bağlantıyı kullanabilirsiniz. 

E-Devlet Dini Soru Sorma ekranı için tıklayınız

Diyanet'in kapattığı Alo Fetva hattı, e-Devlet’e taşındı. Yeni eklenen 'Dini Soru Sor' hizmeti, Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile e-Devlet altyapısı üzerinden sunuluyor.

'Dini Soru Sor' bölümüne tıklayanların karşısına, “Bu hizmeti kullanarak T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na sormuş olduğunuz tüm soruları listeleyebilir, dilerseniz ‘Yeni Soru Sor’ düğmesine basarak yeni bir dini soru sorabilirsiniz” ifadesi çıkıyor. 

2 BİN HARFLER SORU SORULABİLECEK

Habertürk'ün haberine göre sayfadaki 'Yeni Soru Sor' bölümüne tıklayanlar, “Kişi ve kurumları hedef alan, üçüncü şahısları ilgilendiren ve dini içerikli olmayan sorular cevaplandırılmayacaktır. Lütfen sorunuzu anlaşılır ve öz olarak belirtiniz. Soru metni her soru için 2 bin harf ile sınırlandırılmıştır” uyarısıyla karşılaşıyor. 

Daha sonra vatandaşlardan dini soru formunu doldurmaları isteniyor. Formda, ilköğretimden doktoraya kadar sıralanan eğitim durumundan birinin seçilmesi isteniyor.

18-04/07/dini-soru-edevlet

KONU SEÇİMİ YAPILIYOR

Cep telefonu ve elektronik posta adresinin verilmesinin zorunlu olduğu formda; adak ve yemin, ahlak, aile hayatı, inanç, hurafeler, dinler, dua ve zikir, hac, umre, Hz. Peygamber, kadınlara özel, Kuran-ı Kerim, kurban, mezhepler, miras ve vasiyet, namaz, oruç, sosyal hayat, taharet, tasavvuf, ticari hayat, tıp ve sağlık, vakıf, yiyecek ve içecekler, zekât ve sadaka gibi ana konulardan birisinin seçilmesi talep ediliyor.

Daha sonra 2 bin karakterle sınırlandırılmış dini sorunun yöneltilmesi isteniyor.

Konular

Adak ve Yemin
Ahlak
Aile Hayatı
Akaid (inanç)
Biat ve Hurafeler
Dinler
Dua ve Zikir
Hac ve Umre
Hz. Peygamber
Kadınlara özel
Kur'an-ı Kerim
Kurban
Mezhepler
Miras ve Vasiyet
Namaz
Oruç
Sosyal hayat
Taharet (temizlik)
Tasavvuf
Ticari hayat
Tıp ve Sağlık
Vakıf
Yiyecek ve içecekler
Zekat ve Sadaka

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN