1 gramı bile altın kadar değerli! Uzmanlar yatırımcıya seslendi: Ucuza alarak kazanmak isteyen buna yönelsin

1 gramı bile altın kadar değerli! Uzmanlar yatırımcıya seslendi: Ucuza alarak kazanmak isteyen buna yönelsin

Yatırımcıların güvenli liman olarak ilk tercihi altın olurken, son zamanlarda o maden de parlamaya başladı. Her yıl olduğu gibi 2023 yılının da gözdesi altın olurken, o maden şimdilerde altına rakip olmaya başladı. Öyle ki uzmanlar da yatırımcıya o madene yönelmeleri için sesleniyor...

Yatırımcı güvenli liman olarak her zaman altını görürken, son zamanlarda altına rakip olarak gümüş de ön plana çıkmaya başladı. Öyle ki gümüş altından sonra 2023 yılına damga vuran diğer maden oldu. Yatırımcıyı gümüşe yönlendirmeye başlayan uzmanlar ise, gümüşün 2024'ün öne çıkan yatırım araçlarından olacağını belirtiyor.

gumus-1.jpg

YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

2022 yılına gram fiyatı 9 lira 92 kuruşla giriş yapan gümüş, yılı 14 lira 35 kuruşla kapatmıştı. 2 yıl öncesine bakıldığında ise gümüş fiyatları şuan yaklaşık 8 katına çıkarak 2,5 TL'den 20 TL seviyelerine yükseldi.

gumus-2.jpg

DAHA YÜKSEK GETİRİ POTANSİYELİ VAR

İslam Memiş, gram altına olan güveni korurken, gümüşün de daha yüksek getiri potansiyeli olduğunu söylüyor. Memiş, "Gram altın beklentimizin arkasında durmaya devam ediyoruz. Yıl sonuna kadar 1.880 TL seviyesi test edilecektir. 2023 yılının sonunda altın fiyatları uçacak ama getiri bakımından değerlendirirsek gümüş daha çok kazandıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca İslam Memiş, gümüş yatırımcılarına daha uzun vadeli düşünmeleri önerisinde de bulunuyor. Performansının 1 yıllık süreçte hızlı olabileceğini fakat satış için biraz daha beklemek gerektiği bilgisini de veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN