Giresun’da fındığa alternatif ekildi, Türkiye’ye yayıldı! 1 metrekarede büyük verim! Eken çiftçi köşeyi dönüyor

Giresun’da fındığa alternatif ekildi, Türkiye’ye yayıldı! 1 metrekarede büyük verim! Eken çiftçi köşeyi dönüyor

Giresun'da hasat süreci başladı. İçerdiği vitaminler ile birlikte vücudun koruyucusu oluyor 1 metrekare alanda büyük verim sağlıyor. Önce Giresun'da başladı sonra tüm Türkiye'ye ulaştı. Eken çiftçi paraya para demiyor. İşte tüm detaylar…

Fındık denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden biri olan Giresun, bu kez fındık değil salep yetiştiriciliği ile gündemde yer alıyor. Vücudun tam bir koruyucu kalkanı olan salep 1 metrekarelik alanda yetiştirildi 1 kilo 670 gram ürün elde edildi. Dünyanın en kaliteli fındığının tescillendi Giresun'da ek gelir olması amacıyla ekilen salep üretiminde ilk hasat süreci başladı. İşte tüm detaylar…

1 KİLOLUK BÜYÜK VERİM

'Giresun İlinde Salep Üretimini Geliştirme' projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Halaçlı köyü çiftçilerinden Mehmet Davut'un bahçesinde diğer salep üreticilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, 'şansa bağlı örnekleme metoduyla' seçilen 1 metrekarelik kısımdan elde edilen ürün tartılmış ve 1 kilo 670 gram gibi oldukça iyi bir verim elde edildi" sözlerini dile getirdi.

salep-yetistirmek-1.jpg

SALEBİN FAYDALARI NELERDİR?

Orkide bitkisinin yumrularından elde edilen pudra şeklindeki bir toz olarak bilinen salep özellikle kış aylarında içecek olarak tüketilmektedir. Bunun yanı sıra dondurmada kullanılan salep bitkisi birçok hastalarda fayda sağlıyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: C vitamini, A vitamini ve B vitamini açısından zengin olan salep bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu dirençli bir hale getirir.

Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir: İçerisinde yer alan bileşikler ile birlikte soğuk algınlığı, grip gibi virüslere karşı savunma mekanizması oluşturan salep öksürük ve boğaz ağrılarını da hafifletir.

salep-ekmek.jpg

Sindirimi kolaylaştırır: Lif bakımından zengin olan salep sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığın önüne geçer.

Vücudu ısıtır: Salep, sıcak bir içecek olması nedeniyle vücudu ısıtmaya yardımcı olur. Bu özellikle soğuk kış günlerinde faydalıdır,

Rahatlatıcı etkisi sağlar: İçerisinde yer alan bileşikler sinir sistemini yatıştırırken stresi azaltmaya yardımcı olur.

Enerji verir: Salep, karbonhidrat bakımından zengindir. Karbonhidratlar, vücudun enerji kaynağıdır,

Hafızayı güçlendirir: B vitamini açısından zengin olan salep hafıza ve konsantrasyonu geliştirmeye yardımcı olur.

Kemikleri güçlendirir: Kalsiyuma magnezyum açısından zengin olan salep kemik gelişimini sağlayarak daha güçlü bir yapıda olmasına katkı sağlar.

Cilt sağlığını iyileştirir: Salep, A vitamini ve C vitamini bakımından zengindir. Bu vitaminler, cildin yenilenmesine ve korunmasına yardımcı olur,

Kilo vermeye yardımcı olabilir: Tokluk hissi sağlayan salep lif bakımından zengin olması nedeniyle kilo vermeye de yardımcı olmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN