1 Temmuz'dan önce sakın emekli olmayın! O tarihten önce emekli olanlar yandı: Binlerce liranız çöpe gitmesin

1 Temmuz'dan önce sakın emekli olmayın! O tarihten önce emekli olanlar yandı: Binlerce liranız çöpe gitmesin

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile birlikte 2 milyon 500 bin kişiye emeklilik kapısı açılmış oldu. Bu süreçte erken emekli olma fırsatı kaçırmak istemeyen vatandaşlar SGK'nın yolunu tutarken bir son dakika açıklaması geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli olacakları uyardı. 1 Temmuz'dan önce sakın emekli olmayın! O tarihten önce emekli olanlar yandı. Binlerce liranız çöp olacak!

EYT düzenlemesi ile birlikte erken emekliliğin önü açılmış oldu. Milyonlarca kişi EYT düzenlemesi ile birlikte emeklilik şansı yakalarken emeklilik için başvuranlara son dakika uyarısı yapıldı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik başvurusu yapanları uyardı. 1 Temmuz'dan önce sakın emekli olmayın! O tarihten önce emekli olanlar yandı. Binlerce liranız çöp olacak. Bu detayı kimse bilmiyor. İşte son dakika emeklilik haberinin detayları...

ghhggh-38.jpg

Erken emeklilik ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Süreçle ilgili uzmanlardan uyarı gelirken gelen son dakika açıklaması emeklilik hayali kuranlara soğuk duş aldırdı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, o tarihten önce emekli olanları uyardı.

O TARİHTEN ÖNCE EMEKLİ OLANLAR YANDI

Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunan Erdursun, 1 Temmuz'dan önce emekli olanları uyardı. Kıdem tazminatı tavanının o tarihten sonra artacağını belirten Erdursun, "Kıdem Tazminatı tavanı 30.06.2023’e kadar 19.982₺’dir. 1 Temmuzda kıdem tazminatı tavanı artacak. Emeklilik için kıdem tazminatı farkını dikkate alarak emeklilik tarihinizi belirleyin." uyarısında bulundu.

b1-002.jpg

KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2023 NE KADAR OLDU?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yeni kıdem tazminatı tavanını 19 bin 982,83 TL olarak belirledi. Kıdem tazminatı tavanının daha önce 17 bin 904,62 TL olarak ilan edildiği 5 Ocak 2023 tarihli genelge ise yürürlükten kaldırıldı.

jhhjjh-13.jpg

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR?

Herhangi bir iş sözleşmesinin kıdem tazminatını gerektiren bir nedenle feshi durumunda, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı ödenmektedir. Bir yıldan artan süreler de oranlanarak hesaplamaya dahil edilmektedir. Kıdem tazminatı hesaplamaları sırasında işçiye ödenen ücretin yanı sıra, kendisine düzenli olarak sağlanan tüm para ve para ile ölçülebilen menfaatler (yol parası, yemek parası, düzenli olmak koşuluyla ikramiye ödemeleri vb.) de dikkate alınmaktadır. Her tam çalışma yılı için ödenen kıdem tazminatı tutarı, fesih tarihinde geçerli olan kıdem tazminatı tavanı ile sınırlandırılmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN