'10 milyar doları şakkadak satarım' sözleriyle gündem olan Batırel: Dolar alıcısı olmazsa düşer

2017'de doların 3.5 lira olduğu dönemde kurun düşürülmesi için yaptığı "Ben olsam, 10 milyar dolar şakkadak satarım, yetmedi bir 10 milyar doları satarım" önerisiyle gündeme gelen Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, doların 11 lira seviyesini test ettiği bugün de "Doların taliplisi olmazsa, rakamlar yükseliyor ama alıcısı çıkmazsa mutlaka düşer fiyat" dedi.

Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel 2017'de doların 3.5 lira olduğu dönemde Merkez Bankası'nın ne yapması gerektiğine dair yaptığı yorumla sık sık gündeme gelen isimlerden biri.

Necmettin Batırel, o günlerde "Merkez Bankası bu aşamada ne yapabilir? Ortada bir yangın var. Buna köpükle müdahale etmek lazım. 10 milyar dolar şakkadak satarım. Şaşırır millet. Hiç beklemedikleri bir hareket. Niye satıyor... Nasıl satıyorlar derler. Mutlaka düşer dolar. Biraz yavaş düşürecekler. Arkadan bir 10 daha satarım. Yetmedi bir 10 daha satarım, çil yavrusu gibi dağılırlar. Buz gibi olur" ifadelerini kullanmıştı.

BİR KEZ DAHA GÜNDEMDE

Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısı kararı sonrasında dolar yeni bir rekorla 10.97 seviyesini görürken TGRT kanalında katıldığı bir programda konuşan Necmettin Batırel bir kez daha gündem oldu.

Batırel, kur seviyesini yorumlarken "Doların taliplisi olmazsa, rakamlar yükseliyor ama alıcısı çıkmazsa mutlaka düşer fiyat." diyen Necmettin Batırel, "Bu fiyatlardan kim alıp ne yapacak? 13 lira mı olacak? 15 lira mı olacak? 20 lira mı olacak? Yani bunlar hayal mahsulü rakamlar. Türkiye ekonomisi bunu haketmiyor. Şu anda spekülatif hareket var. Merkez Bankası'nı faiz artırmaya zorlayan bir operasyon gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YATIRIMCILARIN AKININA UĞRAYACAK"

Necmettin Batırel, ekonomiye dair yorumlarına şöyle devam etti:

"Normal bir döneme doğru gidiyoruz. Türkiye önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcıların akınına uğrayacak. Bunların Türkiye'ye yatırım yapmaları herkesi harekete geçirecek. Türkiye'nin yüzde 9'luk büyümesi bekleniyor. Büyüyen ülkeye sermaye gelir. Döviz piyasasında hareketlenme yukarı hareketlenme yok. Küçük küçük satışlar gerçekleşiyor. Satın alındığı için artık piyasalara etkisi yok. 2022 yılı sonunda cari açık diye bir problem kalmayacak. Halkın, bankalarda 143 milyar dolar parası var. Faiz getirisi cazibesini kaybettiği için Türk Lirası'na çeviriyorlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (42)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
42 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN