MB'nin faiz indirimi sonrası dolar yeniden rekor kırdı

MB'nin faiz indirimi sonrası dolar yeniden rekor kırdı

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar yeniden yükselerek 10,97 seviyesini gördü.

Döviz kurları Merkez Bankası'nın (MB) 100 baz puan faiz indirimi kararı sonrası dolar yeniden yükselişe geçerek 10.97 seviyesine yükselerek yeni bir rekor kırdı. Merkez Bankası kararı sonrası Euro/TL de rekorunu tazeleyerek 12,46 seviyesini gördü.

Dolar 15:05 itibariyle 10,87, euro 12,33 seviyesinde işlem görüyor.

Güne 10,96 seviyesinden başlayan dolar, MB kararı öncesi 10,55 seviyesine kadar gerileyerek, günün en düşük seviyesine çekilmişti. Euro ise aynı dakikalarda 12 liranın altına gerileyerek 11,97 seviyelerinden fiyatlanmıştı.

Dolar kuru, gece saatlerinde yeni bir rekor daha kırarak 10,96 lirayı görmüştü. Rekorunu tazeleyen euro da 12,4328 lirayla zirve yapmıştı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİYLE YÜKSELİŞE GEÇMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim" diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın bağımsızlığıyla ilgili, "Merkez Bankası bağımsız değil mi? Bırakın da bağımsız olarak kararını o versin" demişti.

Dolar kuru, gece saatlerinde yeni bir rekor daha kırarak 10.96 lirayı görmüştü. Rekorunu tazeleyen euro da 12,4328 lirayla zirve yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN