14 Mayıs'tan sonra dolar ne olur? Dev bankadan piyasaları yıkan dolar tahmini

14 Mayıs'tan sonra dolar ne olur? Dev bankadan piyasaları yıkan dolar tahmini

Yeni bir gelişme yaşandı: JP Morgan, seçim sonrası doların durumuyla ilgili tahminlerini paylaştı. Şirketin dolar TL tahmini merakla bekleniyor. İşte o tahmin...

Finans dünyasının önde gelen şirketlerinden JP Morgan, Türkiye'de gerçekleşecek seçimler sonrasında doların durumunu tahmin etti. Şirket, iki farklı senaryo üzerinde durdu: güçlü ve ılımlı ortodoks para politikalarına dayalı senaryolar.

Bu tahminler seçime 11 gün kala yapıldı ve dolar kuru son zamanların en yüksek seviyelerine tırmandı. Kapalıçarşı'da dolar kuru 20 lira 50 kuruşu geçti. Şimdi herkes, JP Morgan'ın tahminlerine göre doların seçim sonrasında hangi yöne doğru hareket edeceğini bekliyor.

JP Morgan, Türkiye'de yaklaşan seçimler sonrasında dolar/TL kuru için iki farklı tahminde bulundu. İlk tahmini, güçlü bir ortodoks para politikası uygulandığı takdirde, döviz kuru seçim sonrasında 8,25 seviyesine gerileyecek. Ancak, ılımlı bir para politikası uygulanması durumunda dolar kuru 10,50 seviyesine kadar yükselebilir. Tahminler, seçime 11 gün kala yapıldı ve dolar kuru son zamanların en yüksek seviyelerine tırmandı. Kapalıçarşı'da dolar kuru 20 lira 50 kuruşu geçti. Bu yükseliş, Türk lirasının son dönemdeki değer kaybına işaret ediyor.

SEÇİM SONRASI DOLAR O RAKAMI GÖRECEK

jp morgan

JPMorgan, Türkiye için CEEMEA hisse senedi dağılım raporlarında nötr olduğunu açıkladı ve yatırımcılar için ana yatırım yapılacak yurt içi bankacılık ve Koç Holding gibi şirketlere işaret etti. Geçen ay yayınlanan raporda seçim sonrasında ortodoks politikalara dönülse bile TL'de değer kaybı olacağı öngörülürken, seçim sonrası tahmininde ise ılımlı ortodoks politikalara geçilmesi durumunda doların 30 lira, güçlü ortodoks politikalara geçilmesi durumunda ise 25 lira olabileceği belirtildi. Şu sıralar ise dolar kuru 19 lira 47 kuruş seviyesinde seyrediyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN