15 milyon emekli bu haberle bayram edecek! Zam müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi: Detaylar netleşti

15 milyon emekli bu haberle bayram edecek! Zam müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi: Detaylar netleşti

Emekliler, temmuz ayında alacakları emekli maaşlarını heyecanla beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sevindirici bir haber daha geldi. Kademeli olarak gerçekleşecek olan zam düzenlemesi, 15 milyon emekliyi ilgilendirecek. Bunun yanı sıra, emekli maaşlarıyla ilgili milyonlarca emekliyi etkileyen önemli bir gelişme yaşandı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim süresinde en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesinin tekrar değerlendirileceğini açıklaması, 15.3 milyon emekliyi ilgilendiren kademeli zam planına odaklanmamıza neden oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklileri için taban maaşından itibaren emekli aylıklarında kademeli bir zam yapılacak.

Sabah'ın haberine göre; masada bulunan formüllere göre, 10-15 bin lira arasında emekli aylığı alanlara yüzde 45, 15-20 bin lira arasında aylık alanlara yüzde 40 ve bu tutarın üzerindekiler için de yüzde 35 zam öngörülüyor. Bu durumda, 10 bin lira emekli aylığı yüzde 45 zamla 4 bin 500 lira artışla 14 bin 500 liraya yükselecek.

Memur maaşlarının en düşük net 22 bin lira olacağının açıklanmasının ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

GÖZLER TÜİK'İN AÇIKLAYACAĞI RAKAMDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, aylıklara enflasyonla birlikte refah payı ve seyyanen artış yansıtacak düzenlemeler üzerinde çalışmalara başladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından pazartesi günü açıklanacak olan mayıs ve ardından haziran enflasyon oranlarına göre aylıklara yapılacak zam oranı netleşecektir.

Memur ve emekli maaşlarındaki zam oranlarına 6 aylık enflasyon oranına ek olarak refah payı eklenecektir. Mayıs ayı enflasyonunun pazartesi günü açıklanmasıyla birlikte, enflasyon farkının belirlenmesi için geriye sadece haziran ayı verileri kalacak.

REFAH PAYI UYGULAMASI

En düşük emekli aylığındaki yüzde 36'lık artışla birlikte 7500 lira olmasının ardından, bu tutarın üzerinde aylık alan milyonlarca emeklinin aylığına refah payı eklenecektir.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklarında kademeli bir artış yapılacak ve daha az maaş alan emeklilere daha yüksek oranda zam verilecektir.

Emekli zammı, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzeri kademelerine göre belirlenecektir. Emekli ve memur maaşlarındaki bu değişikliklerle birlikte, refah payı ve seyyanen artışın da söz konusu olması beklenmektedir.

Kademeli artışa göre, 14 bin lira alan bir emekli temmuz ayı itibariyle yüzde 45 zamla 20 bin 300 lira emekli aylığı alacaktır. Diğer yandan, bugün 16 bin lira aylık alan bir emekli yüzde 40 artışla 22 bin 400 lira, 21 bin lira aylık alan bir emekli ise yüzde 35 artışla 28 bin 350 lira maaş alacaktır.

En düşük emekli aylığına yapılan zammın ardından gerçekleştirilecek olan bu kademeli artış, doğrudan 6 milyon emeklinin aylığına yansıyacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN