152 yıldır faaliyetteydi… Alman devi Türkiye’den çekiliyor! 500 kişi şimdiden iş bakmaya başladı

152 yıldır faaliyetteydi… Alman devi Türkiye’den çekiliyor! 500 kişi şimdiden iş bakmaya başladı

6 ayda tam 2 büyük almam değil Türkiye'den çekilme kararı aldı. Şirketlerden hem iflas hem de çekilme kararları peş peşe gelirken bu kez de Alman devi ortaklığını bitirerek Türkiye'den çekilmeye karar verdi. İşte tüm detaylar…

152 yıllık Alman devi Wuppermann, Galma Metal’deki paylarını satarak Türkiye'deki üretim faaliyetlerini durdurmaya karar verdi. Mannessmann’ın Borusan’la ortaklığına sona erdirilmesinin ardından ikinci bir çekiliş herkesi şaşkına çeviriyor. İşte tüm detaylar…

6 AYDA İKİNCİ KEZ

Patronlar Dünyası'nın haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda geçtiğimiz yıl ağustos ayı içerisinde Türkiye'deki en önemli Çelik şirketlerinden olan Borusan ile Ortaklığın sona erdirme kararı alan Mannessmann’dan sonra Bu kez de 152 yıllık metal şirkette Wuppermann’in Türkiye ile yollarını ayırdığı açıklandı. 2013 yılında galva metalin %35'ini satın alarak Türk ağır sanayisine giriş yapan Wuppermann, hisselerini Türk ortağına geri satma kararının ardından Türkiye piyasasından da geri çekilme kararını duyurdu. 6 ay içerisinde 2 büyük Alman devinin Türkiye pazarından çekilmesinin ardından herkes nedenini merak etmeye başladı.

alman-devi-cekiliyor.jpg

AVRUPA'DA FAALİYET HALİNDE

Yassı ürünler, boru ve çeşitli Çelik ürünler ile birlikte saç işlerinde üretim yapan Wuppermann AG’nin ana merkezi de Leverkusen'de yer alıyor. İsveç merkezli Essity, Türkiye'de yer alan Kartepe fabrikasını kapatma kararı aldı. Yabancı şirketler Türkiye'den tek tek elini ayağını çekiyor.

Dünya çapında 140'dan fazla ülkede faaliyet gösteren hijyenik ürünler ve ev bakım ürünleri üzerinde üretim yapan Essity, 1990 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteriyordu. Kartepe'de bulunan fabrikasına kağıt havlu, Tuvalet kağıdı, peçete ve ıslak mendil gibi ürünler üretirken şirketin kapatılması ile birlikte 500 kişide işsiz kalacak.

wuppermann-turkiye.jpg

ŞİRKETLER NEDEN TÜRKİYE'DEN ÇEKİLİYOR?

Şirketlerden peş peşe çekilme kararı gelirken nedeni de oldukça merak ediliyor. Essity’nin Türkiye'den çekilme kararı hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Türkiye'deki ekonomik koşullar ve yüksek maliyet gibi faktörlerin çekilme kararını ortaya çıkardığı düşünülüyor.

Son yıllarda Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar yabancı şirketleri de etkilerken Türkiye'den çekilme kararı da çok geçmeden geliyor. BP, Honda, Mazda ve Borusan gibi büyük şirketler Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN