18-35 yaş arasındaki İstanbulluları ilgilendiriyor! İBB kesenin ağzını açtı: Tam 7. 500 TL ödeme yapıldı

18-35 yaş arasındaki İstanbulluları ilgilendiriyor! İBB kesenin ağzını açtı: Tam 7. 500 TL ödeme yapıldı

En kalabalık nüfusa sahip olan İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için önemli bir açıklama yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 18-35 yaş aralığındaki gençler için kesenin ağzını açtı. İşte İBB ödeme detayları…

İstanbul'da 18-35 yaş aralığında olan gençler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından verilen talimat kapsamında yeni evlenecek çiftlere ödeme yapılacağı belirtildi. Yaz sezonunun gelmesi ile birlikte düğün sezonu açılırken yeni evlenecek çiftlere geri ödemesiz 7.500 TL ödeme yapılacağı belirtirdi. Dolar fiyatları 23 TL'ye yükselirken ev kurmakta bir hayli zor olmaya başladı. Çeyiz almak için zorlanan gençlere destek İBB'den geldi. İşte İBB ödeme detayları…


ÇEYİZ DESTEĞİ BAŞVUR ŞARTLARI NELERDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 7500 TL'lik destek ödemesi için istenen şartlar merak ediliyor. Değerlendirme kapsamında yer alacak çiftlerin 3 ay içerisinde evlenmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra ikametlerine İstanbul'da olması ve sosyal İnceleme sonucunda destek için uygun görülmesi gerekiyor. Çiftlerin daha önce boşanma ile sonuçlanan evliliklerinin olması da başvuru için herhangi bir engel teşkil etmiyor.

ibb-evlilik-destegi.jpg


Her yıl ortalama 90.000 evliliğin yapıldığı İstanbul'da ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına İBB koştu. Yapılan incelemeler kapsamında 10.000'den fazla çiftin destek ödemesinden yararlanabileceği aktarıldı. Başvuru işlemleri için Alo 153 Çözüm Merkezi üzerinden başvuru yapabileceği belirtilirken İstanbul Senin mobil uygulaması ve sosyalyardim.ibb.gov.tr adresleri üzerinden de başvuru işlemleri tamamlanabilecek.

evlilik-2.jpg

EKREM İMAMOĞLU ÇİFTLERİ SEVİNDİRDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni evlenecek çiftlerin yüzünü güldürdü. 10.000 çifte destek sağlanacağını vurgulayan İmamoğlu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

evlilik-4.jpg


“2023 yılında İstanbul'da yeni evlenecek 10 binin üzerinde çiftimize, tek seferlik 7 bin TL evlilik desteği vereceğiz. Yeni yuva kuracak çiftlerimize katkıda bulunmak bizleri çok mutlu ediyor. Yeni evlenecek tüm çiftlerimizin hayalleri gerçek, mutlulukları daim olsun. Bu zor günleri hep birlikte dayanışma ile hep birlikte aşacağız. Birlikte başaracağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN