1999-2019 arası sigorta girişi olanlar dikkat! 8 yıl erken emeklilik fırsatı geldi: İşte güncel yaş ve gün tablosu...

1999-2019 arası sigorta girişi olanlar dikkat! 8 yıl erken emeklilik fırsatı geldi: İşte güncel yaş ve gün tablosu...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile birlikte milyonlarca kişi erken yaşta emeklilik fırsatından yararlanmış oldu. Yerel Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte gözler kademeli emekliliğe çevrildi. Milyonlarca kişi 'Erken emeklilik düzenlemesi gelecek mi? Kademeli emeklilik ne zaman gelecek?' sorularını araştırırken beklenen güzel haber geldi. 1999 – 2019 arası sigorta girişi olanlar dikkat! 8 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor. İşte güncel yaş ve gün tablosu...

Türkiye'de milyonlarca çalışan erken emeklilik hayalini kurmakta. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile birlikte 3.5 milyonu aşkın kişi erken yaşta emeklilik fırsatını yakalamış oldu. Gözler ise kademeli emekliliğe çevrildi. Beklenen haber ise sonunda geldi. 1999-2019 arası sigorta girişi olanlar dikkat! 8 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor. Ağır işlerde çalışanlar başta olmak üzere belirlenen meslek grupları için erken emeklilik başvuruları başladı. İşte erken emeklilikten faydalanacak meslekler ve başvuru şartları.

1999-2019 ARASI SİGORTA GİRİŞİ OLANLAR DİKKAT!

Erken emeklilik hayali kuran çalışanlar için beklenen haber geldi. 1999-2019 arası sigorta girişi olan vatandaşlar için erken emeklilik fırsatı sunuldu. Özellikle ağır iş kollarında çalışan vatandaşları ilgilendiren bu fırsat, Fiili Hizmet Süresi Zammı (FHSZ) kapsamında değerlendiriliyor. Bu sayede, belirlenen meslek gruplarındaki çalışanlar, emekliliklerini 5 ila 8 yıl kadar öne çekebiliyor.

yeni-proje-2024-03-27t163416-578.jpg

ERKEN EMEKLİLİK FIRSATINDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Peki erken emeklilik fırsatından kimler yararlanabilecek? FHSZ ve yıpranma payı hesaplamaları dahilinde, vatandaşlar hizmet sürelerine ek olarak gün eklenmesiyle daha erken emekli olabiliyor. 45 farklı meslek grubu, bu fırsattan yararlanabilecek meslekler arasında yer alıyor.

Erken emeklilik imkanı sunulan meslek grupları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, maden işçileri, asit üretiminde çalışanlar, Emniyet görevlileri, demir çelik fabrikası çalışanları, MİT personeli ve basın çalışanları gibi çeşitli alanlarda görev yapan vatandaşlar bulunuyor.

yeni-proje-2024-03-27t163430-274.jpg

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

Erken emeklilikten yararlanmak isteyen vatandaşların, sigorta giriş tarihlerine ve çalıştıkları meslek gruplarına göre Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurmaları gerekiyor. Başvurular, SGK’nın ilgili birimlerine ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN