2023 Emekli maaş oranları belli oldu mu? En düşük emekli maaşına en az 1000 TL ek ilave!

2023 Emekli maaş oranları belli oldu mu? En düşük emekli maaşına en az 1000 TL ek ilave!

Yeni yıla az bir zaman kalmasıyla beraber emekli maaşına gelecek zam gündemde yer almaya devam etmektedir. Ekim ayı enflasyon verilerinin 3 Kasım tarihinde açıklanması üzerine tahminler şimdiden gelmeye başladı. 2023 emekli maaşı ne kadar olacak? Enflasyon oranı ne kadar? İşte, yeni yıl zam oranları hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

3 aylık enflasyon verilerinin netleşmesi için Aralık ayına çevrilirken Ekim ayı enflasyon oranlarının ise 3 Kasım tarihinde açıklanacağı belirtildi. Ekim Kasım Ve Aralık ayının enflasyon oranları üzerinden yeni yıl zam oranları tahmin edilmeye başlanırken gözler TÜİK'e çevrildi. Emekli maaşına gelecek zam hakkında araştırmalar devam ederken milyonların gündeminde bu konu yer almaktadır. Emekli maaşı ne kadar olacak?

2022 EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR?

Geçtiğimiz Temmuz ayında yüzde 42,35 zam alan SSK ve Bağ-kurluların en düşük emekli maaşı 2.500 TL'den 3.500 TL'ye yükseltildiği belirtildi. Bununla beraber enflasyon fark oranları ele alındığında 3 aylık oran üzerinden 7.05 olarak kayıtlarda yer açtı. Bununla beraber yeni zam oranları için ise Ekim-Kasım-Aralık ayı enflasyon oranları beklenmektedir.

2023 emekli maaşı

6 AYLIK ENFLASYON ORANLARI

Ekim ayı için gerçekleştirilen piyasa anketinde 6 aylık enflasyon oranı yüzdesi 17,86 olarak belirlendi. Enflasyonun bu oranda gerçekleşmesi üzerine ise SSK, Bağ-kur emeklileri Ocak 2023 tarihinde yüzde 17,86 zam uygulamasına tabi tutulacaktır. Ocak 2023 tarihinde ise en düşük emekli maaşına 1 bin TL eklenmesi gerektiği belirtildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN