22 yıllık dağ gibi fabrika iflas ediyor! TOGG parçaları üretiyordu... Sektörün devi iflas bayrağını çekiyor

22 yıllık dağ gibi fabrika iflas ediyor! TOGG parçaları üretiyordu... Sektörün devi iflas bayrağını çekiyor

22 yıllık dağ gibi fabrika iflas bayraklarını çekti! TOGG için parça üretiyordu! Sektörün devinden iflas haberi geldi! İşte ayrıntılar...

Otomotiv sektörüne endüstriyel otomasyon hizmetleri sunan ROBO Otomotiv, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti. Gölcük'te faaliyet gösteren ve TOGG, TÜBİTAK, Bilişim Vadisi gibi prestijli markalara Ar-Ge desteği sağlayan şirket, Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, 9 Mayıs 2024 tarihinden itibaren firmaya üç aylık geçici mühlet verdi ve Ali Karakaş, Barış Küçük ve Hafiz Coşkun'u geçici konkordato komiserleri olarak atadı.

ROBO OTOMOTİV'İN KURULUŞU VE FAALİYETLERİ

İşte TOGG'un banttaki üretim serüveni - Otomobil Haberleri

2002 yılında bir grup Elektrik-Elektronik Mühendisi tarafından kurulan ROBO Otomotiv, 2006 yılında resmi faaliyetlerine başladı. Şirket, otomotiv sektörünün yanı sıra birçok farklı alanda endüstriyel otomasyon çözümleri sunuyor. TOGG'un gövde üretim hattının robotik sistemlerinden Osmangazi Köprüsü'nün portal sistemine, Arçelik ve BSH’nin üretim hatlarına kadar birçok büyük projede yer aldı.

ROBO Otomotiv, yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, firmaya üç aylık geçici mühlet tanıdı ve geçici konkordato komiserleri atadı. Bu süreçte, borçlunun mal varlığı üzerindeki tasarruf yetkisi sınırlandırıldı ve belirli işlemler mahkeme iznine tabi kılındı.

Rekor başvuru geldi TOGG üretim hattı görüntülerini paylaştı: Ay sonunda teslimata başlıyoruz - Gündem Haberleri

Mahkeme, geçici mühlet kararı ile birlikte şu tedbirleri aldı:

  • Borçlunun, mahkemenin izni olmadan rehin tesisi, kefil olma, taşınmaz ve işletme devri gibi işlemler yapmasının yasaklanması.
  • Geçici mühlet süresince borçlu aleyhine takip yapılmaması ve başlamış takiplerin durdurulması.
  • Borçlunun mal varlığının üçüncü kişilere devir ve temlikinin önlenmesi.
  • Bankalardaki hesaplar üzerindeki blokajların engellenmesi.
  • Geçici mühlet tarihinden önce keşide edilen çeklerin karşılıksız olduğuna dair işlem yapılmaması.

Mahkeme, davacıların hükümlere veya komiserlerin ihtarlarına aykırı davranmaları durumunda, borçlunun mal varlığı üzerindeki tasarruf yetkisinin kaldırılabileceği veya konkordato talebinin reddedilerek iflas kararı verilebileceği uyarısında bulundu.

ROBO Otomotiv, Kocaeli'deki ana faaliyetlerinin yanı sıra, İngiltere, Almanya ve Romanya'da da operasyonlarını sürdürüyor. Ancak, yaşanan ekonomik zorluklar, şirketin tüm faaliyetlerini olumsuz etkiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN