35 yıllık firma iflasın eğişinde! Konkordato ilan ettiler

35 yıllık firma iflasın eğişinde! Konkordato ilan ettiler

Türkiye'nin köklü yatak üreticilerinden Yıldız Yatak, yaşadığı mali zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti.

1989 yılından bu yana sektörde önemli bir yere sahip olan şirket, artan maliyetler ve rekabet gibi nedenlerle finansal sıkıntılar yaşamaya başladı. Halktv'nin haberine göre, Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran şirket, mahkemenin verdiği geçici süre içerisinde mali durumunu düzeltmekte zorlandı ve konkordato süreci uzatıldı.

Konkordato sürecinin uzaması, hem şirketin geleceği hem de çalışanların iş güvencesi açısından büyük bir belirsizliğe neden oldu. 5.500 metrekarelik modern üretim tesislerinde çalışan işçiler, işten çıkarılma endişesiyle bu süreci yakından takip ediyor.

SEKTÖRDEKİ REKABET KIZIŞTI

Sektördeki rekabetin şiddetlenmesi, Yıldız Yatak gibi köklü şirketlerin dahi ayakta kalmasını zorlaştırıyor. Yeni girişimciler ve global markaların pazara girmesi, sektördeki rekabeti daha da kızıştırdı.

Konkordato sürecinde şirket, alacaklılarıyla bir anlaşma yapmaya çalışacak ve mahkeme tarafından belirlenen bir süre içinde borçlarını ödeme planı sunacak. Bu süreçte şirket ya borçlarını yeniden yapılandırarak faaliyetlerine devam edecek ya da iflas ilan etmek zorunda kalacak.

Yıldız Yatak'ın konkordato ilan etmesi, sektörün geleceği hakkında da soru işaretleri oluşturdu. Uzmanlara göre, sektördeki diğer oyuncular da benzer sorunlarla karşılaşabilir ve bu durum, tüketicilere daha az seçenek sunulmasına yol açabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN