3600 Ek Göstergede Sona Gelindi! 3600 Ek Göstergenin Detaylarında Neler Var? Bakan Bilgin Tek Tek Sıraladı

3600 Ek Göstergede Sona Gelindi! 3600 Ek Göstergenin Detaylarında Neler Var? Bakan Bilgin Tek Tek Sıraladı

3600 ek gösterge mağduru milyonlarca vatandaşın gözü kulağı konu hakkında gelecek haberlerde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ek gösterge için ay sonu dese de konunun detayları ortaya çıkmaya başladı. 3600 ek göstergede brüt aylık ortalamada 1450 liralık artış öngörülürken 30 yıl çalışan içinde 43 bin lilalık emekli ikramiyesi var. İşte ek gösterge masasındaki alternatifler...

3 milyon 175 bin memuru yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili ortaya çıkan detaylarda ücretlere 1450 liralık ortalama bir zam planlanıyor. 2 milyon emeklinin de beklediği ek göstergede emekli aylıklarına yaklaşık yüzde 25 artış var. 19 Mayıs 3600 ek göstergede son gelişmeler dikkat çekerken memur, polis, din görevlileri, hemşirelere tanınacak ek göstergenin mayıs sonunda Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

EMEKLİLERİN YÜZDE 50'SİNİN GÖSTERGESİ YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son yaptığı açıklamada 360 ek gösterge çalışmalarında sona geldiklerini ve mayıs ayında yürürlüğe gireceğini açıklamıştı.
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul yaptığı açıklamada "emeklilerin yüzde 50'sinin hiç göstergesi yok ya da düşük göstergesi var" dedi. Tonbul düzenlemede düşük göstergelilerin yansıtma oranını bir nebze arttırmak gerekir dedi

ek-gosterge.jpg

3600 EK GÖSTERGE NEDEN ÖNEMLİ?

Şu anda 2200 ile 3000 arasında ek göstergesi olan polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve şube müdürleri gibi memurların ek göstergelerinin 3600 'e çıkarılması isteniyor. Yapılacak düzenleme ile mağdur olan memurların maaşlarında , ikramiyelerinde ve emekli aylıklarında ciddi artışlar olacak.

3600-ek-gosterge.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de sağlık çalışanlarına yaptığı açıklamada 3600 ek göstergenin genişletileceğini söylemişti. Erdoğan lisans mezunu hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının 3600 ek göstergeye dahil edileceğini ifade etmişti. Erdoğan "bu yıl bitmeden ek göstergenin yürürlüğe gireceğini" söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN