50 yıldır 72 şubesiyle hizmet veriyordu… Dev firma tek tek kepenk indirdi: Binlerce kişinin işi son buldu…

50 yıldır 72 şubesiyle hizmet veriyordu… Dev firma tek tek kepenk indirdi: Binlerce kişinin işi son buldu…

Tam yarım asırdır 72 şubesiyle hizmet veren dev firma iflas bayrağını çekti. Birçok yerde hizmet verirken tek tek kepenk indirmeye başladı. Binlerce kişi işsiz kalırken duyanlar şaşkına döndü. İşte konuya ilişkin detaylar…

ABD merkezli ev eşyaları perakende zinciri Christmas Tree Shops küresel krize dayanamayarak iflas bayrağını çekti. Türkiye’de de ciddi bir pazara sahip olan dev firma 50 yıldır hizmet verirken tam 72 şubesiyle insanların karşısına çıkıyordu. Lakin yaşanan ekonomik kriz sonucunda şubelerini kapatmak durumunda kaldı.

yeni-proje-2-005.jpg

İFLAS EDENLERİN ARASINA O DA KATILDI

Son günlerde küresel ekonomik krize dayanamayarak iflas bayrağı çeken şirket sayısı çoğalırken bunlara bir yenisi daha eklendi. Ürettiği ev eşyaları ile dünya çapında bilinen Christmas Tree Shops, Türkiye’de de yılbaşı ağaçları ile biliniyordu. Haberler.com’da yer alan habere göre, oldukça geniş bir pazara sahip olan firma konkordato açıklayan şirketler arasında yerini aldı.

yeni-proje-3-001.jpg

72 MAĞAZA KAPANDI

Özellikle de yılbaşı kutlamalarının en çok tercih edilen markası olan bu şirket, yalnızca Türkiye’de değil dünya üzerinde birçok ülkede hizmet veriyordu. Lakin aldığı kararla beraber tam 72 şubesini kapattı ve iflas bayrağını çekti.

yeni-proje-4.jpg

Neredeyse yarım asırdır indirimli perakendeci ev mobilyaları, yiyecekler, oyuncaklar ve yatak odası takımları, yılbaşı süsleri ve sepetleri satan firma iflas beklentisinden dolayı ilk olarak 10 şubesini kapatmıştı. İflasın gerçekleşmesiyle beraber kalan şubeleri de kapatma kararı aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN