9 AVM iflasın eşiğinde! Türkiye’nin her yerinde var, binlerce kişiyi ağırlıyor! Borç gırtlağa dayandı, alacaklar kapıya dayandı

9 AVM iflasın eşiğinde! Türkiye’nin her yerinde var, binlerce kişiyi ağırlıyor! Borç gırtlağa dayandı, alacaklar kapıya dayandı

Türkiye'de yer alan 9 dev AVM iflasın eşiğine geldi. Türkiye'nin dört bir yanında bulunan 9 dev AVM için konkordato talep edildi. Herkesin koşarak gittiği o AVM'ler için mahkemeden karar çıktı. İşte tüm detaylar…

Aralarında Marmara Forum ve Forum İstanbul'un da yer aldı 9 dev AVM için konkordato talep edildi. İstanbul, Ankara ve Türkiye'nin birçok şehrinde binlerce dükkana ev sahipliği yapan Forum AVM'ler için riskli dakikalar başladı. Milyonlarca dolarlık borç ile iflas riski taşıyan 9 AVM'de 1500'ün üzerinde dükkan yer alırken Marmara Forum ve Forum İstanbul'un da aralarında bulunduğu alışveriş merkezlerine bir yıllık kesin mühlet kararı verildiği duyuruldu.

FORUM AVM'LERİN DURUŞMASI TAMAMLANDI

Dünyanın dört bir yanında artış gösteren tüketim kültürü Türkiye'nin birçok şehrinde de AVM'lere olan talebi artırdı. Büyük şehirlerde her yıl milyonlarca müşterinin ağırlandığı bu AVM'ler en gözde mekanlardan Biri haline dönüşüyor. Bu kadar yoğun alışveriş yapılmasına rağmen AVM'lerden gelen iflas açıklamaları da herkese şaşkına çeviriyor. Artan maliyetler nedeniyle geçtiğimiz aylarda mali dar boğaza giren Forum AVM'lerine ilişkin beklenen duruşma tamamlandı.

marmara-forum.jpg

İstanbul'da En çok ziyaret edilen AVM'ler arasında yer alan Forum İstanbul ve Marmara Forum'un içlerinde yer aldığı 9 dev AVM için bir yıllık kesin mühlet kararı verildiği duyuruldu.

BORÇ BATAĞINDA YÜZÜYOR

AVM'lerin 600 milyon Euro'nun üzerinde borcu olduğu belirtilirken geçtiğimiz aylarda konkordata başvurusunda bulunduğu da biliniyor. Şirketin büyük bölümü bankalar olmak üzere borçlarını eksiksiz bir şekilde öderken alacaklı olan bankalar mahkemeye sundukları savunmada Forum AVM'lerin mevcut ekonomik tablolarının söz konusu krizden çıkmak için uygun olmadığını belirtti.

Geçmiş duruşmalarda atanan konkordato komiser heyetinin hazırladığı rapor ile birlikte forum AVM'lerin talebini haklı bulduğu ve bir yıllık kesin mühlet kararı aldığı aktarıldı. Bu doğrultuda AVM'lerin varlıkları belirlenen süre boyunca haczedilemeyeceği vurgulandı.

marmara-forum-1.jpg

BANKALARDAN TEPKİ GELDİ

Duruşma doğrultusunu alacaklı konumda bulunan 4 bankanın avukatı kesin mühlet kararı verilmemesini talep etti. Garanti Bankası'nın avukatı projenin başarı şansının bulunmadığını belirterek Bu nedenle kesin mühlet koşullarının oluşmadığı kira bedellerinin tahsil edilmesine yönelik ara karardan dönülmesi gerektiğini ve davanın reddi talebinde bulundu.

Kesin mühlet kararını açıklayan mahkeme bu kararın bir yıl ile sınırlı tutulduğunu belirterek AVM grubu içerisinde bulunduğu mali darboğazdan çıkması için süre tanıdığını söyledi. 600 milyon euro üzerinde bulunan borcun kontrol altına alınamaması ve alacaklı taraflara taahhüt edilen ödemelerin yerine getirilmemesi halinde mahkemeden 9 AVM için iflas kararı çıkabileceği vurgulandı.

forum-ankara.jpg

BORCUN TAMAMI BANKAYA

Dava dosyasını işlenen veriler doğrultusunda 600 milyon euro olarak kayda geçen borcun tamamının bankaları olduğu belirtildi. İkisi yerli biri yabancı olmak üzere 3 bankadan alınan Kredi nedeniyle toplanan kiraların tamamının bankalara gittiği belirtildi. Forum adı altında faaliyet gösteren AVM'ler şu şekildedir:

Forum Aydın AVM 15 yıldan bu yana faaliyet gösteriyor.

Denizli’de bulunan Forum Çamlık AVM’yi yılda 8.9 milyon kişi ziyaret ediyor.

Forum Erzurum AVM, 33 bin metrekare kiralanabilir alana sahip.

Nevşehir’deki Forum Kapadokya AVM’yi yıllık 3 milyon kişi ziyaret ediyor.

Manisa’da bulunan Forum Magnesia 19 bin metrekare kiralanabilir alana sahip.

Gordion AVM, Ankara’nın ilk yeşil alışveriş merkezi olarak biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN