Son dakika! ABD'de Ekim enflasyonu açıklandı

Son dakika! ABD'de Ekim enflasyonu açıklandı

Son dakika haberi... ABD'de Ekim ayında yıllık enflasyon yüzde 3,2 seviyesine geriledi.

ABD'de enflasyon Ekim ayında yavaşladı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi Ekim'de tüketici fiyatlarında bir önceki yıla göre yüzde 3,3'lük artış yaşanması yönündeydi. Eylül'de ABD'de yıllık enflasyon yüzde 3,7 olarak kayda geçmişti.

Ekonomistler Ekim'de aylık enflasyonun yüzde 0,1 olacağını öngörmüştü.

Fed (Amerika Birleşik Devletleri'nin merkez bankası olarak bilinen Federal Rezerv Sistemi) açısından önemli göstergeler de beklentilerin altında kaldı. Gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı.

Öte yandan; ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadele konusunda para politikalarına devam edip etmeyeceğiyle ilgili belirsizlik fiyatlamalardaki önemini koruyor. Faizlerin ne kadar süre yüksek seviyelerde kalacağı ise soru işareti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN