Türkiye'de faizlerin düşeceği tarih belli oldu! Enflasyonla beraber faizler de düşecek, dev banka o tarihi açıkladı

Türkiye'de faizlerin düşeceği tarih belli oldu! Enflasyonla beraber faizler de düşecek, dev banka o tarihi açıkladı

Son dönemde aniden yükselen faizler vatandaşları zor duruma sokarken Türkiye’de faizlerin düşeceği tarih belli oldu! Enflasyonun düşmesiyle beraber faizlerin de düşeceği bildirilirken, dev bankadan o tarih açıklandı…

Enflasyondaki durdurulamaz artış hayatın birçok alanına yansırken en çok da faizler bu durumdan etkilendi. Bankaların artan faizleri ise kredilerden kredi kartlarına kadar ödemelerde zorlu durumlara yol açtı. Bu kapsamda ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, 2024 görünüm raporunda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na ilişkin tahminlerini paylaştı.

FAİZ ARTIŞLARI DEVAM EDECEK AMA…

Yayımlanan raporda Merkez Bankası’nın bu yıl için faiz artışlarının devam edeceği ve politika faizinin yüzde 40’lara kadar yükseleceği tahmini paylaşıldı.

yeni-proje-1-007.jpg

Bunun yanı sıra 2024 yılının üçüncü çeyreğinde ise faizlerde indirimlerin başlayacağı, 2024’ün sonuna kadar yüzde 40’tan yüzde25’e kadar gerileme ihtimali olduğu açıklandı. Ayrıca yıl sonunda enflasyon oranları yüzde 35’e kadar gerileme ihtimali var.

yeni-proje-007.jpg

Merkez Bankası’nın son toplantısında alınan kararlar doğrultusunda politika faizinde 500 baz puanlık artışa giderek yüzde 30’dan yüzde 35’e çıkarmıştı. Bunun yanı sıra faiz artırım döngüsünün süreceği paylaşılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN