ABD'den al haberi! Amerikalı banka tarih vererek yeni seviyeyi duyurdu... Kar etmek isteyen döviz bürosuna koştu

ABD'den al haberi! Amerikalı banka tarih vererek yeni seviyeyi duyurdu... Kar etmek isteyen döviz bürosuna koştu

Merkez Bankası yarın faiz kararını açıklayacak. Kritik karar önce dolar ve altın fiyatlarında hareketlilik başlarken yatırımcılar 'Dolar 30 TL'yi aşacak mı? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne yönde olacak?' sorularını araştırıyor. Dolar rekor üstüne rekor kırarken 27 liraya ulaşmış durumda. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ne kadar olacak? Dünyaca ünlü Amerikalı banka tarih vererek dolarda yeni seviyeyi duyurdu. Kar etmek isteyen döviz bürosuna akın ediyor!

Seçimlerin ardından hızla yükselişe geçen dolar kuru rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. 27 TL'ye kadar ulaşan dolar dalgalanmaya devam ederken gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Merkez Bankası'nın faiz kararı ne yönde olacak? Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar yükselecek mi?' sorularını araştırıyor. Beklenen haber ABD'den geldi. Dünyaca ünlü Amerikalı banka Bank of America Securities doların çıkacağı seviyeyi açıkladı! O tarihte dolar bu seviyede olacak. Elini çabuk tutan paraya para demeyecek! İşte detaylar haberimizde...

gfgfgf-2023-07-19t134911-530.jpg

DÜNYACA ÜNLÜ BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ!

Amerika'nın önde gelen bankalarından olan Bank of America Securities (BofA) ekonomistleri, Türkiye ile ilgili önemli bir yeni rapor yayımladı. BofA, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 44’ten yüzde 58’e yükseltti. Aynı zamanda dev banka dolar ile ilgili flaş bir tahminde bulundu.

O TARİHTE DOLAR BU SEVİYEYE KADAR ÇIKACAK...

Piyasaların gözü yarın açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararında. Kritik faiz kararı öncesi dolar 27 TL'ye ulaşırken dev bankadan beklenen dolar tahmini geldi. Amerikalı Banka, yıl sonu Dolar/TL tahmininin ise 31 olduğunu açıkladı.

fdfdfd-2023-07-19t134844-362.jpg

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI NE YÖNDE OLACAK?

20 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti. Anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında yer aldı. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 28,50 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN