Adana'da taze tatlı alamayan vatandaşa bayat tatlı satışı

Adana'da taze tatlı alamayan vatandaşa bayat tatlı satışı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla baklava üreten pastaneciler stokları şimdiden hazırlarken taze tatlı alamayan vatandaşa bayat tatlı satışı başladı. Türkiye'den boş baklava uygulamasıyla başlayan pahalı ürünleri alamayan vatandaşa alternatif ürün halkasına eklenen bayat tatlının kilogramı 50 liradan satılıyor.

Türkiye'de ekonomik şartların ağırlaşması, ekmek, ayçiçek yağı, şeker, akaryakıt, kırmızı et kuyruklarının günden güne artmasıyla iyice belirgin bir hal aldı. Vatandaş temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken eline geçen para ürünlere gelen zamlarla günden güne erimeye devam ediyor. Asgari ücretliye verilen 4 bin 250 liralık ücret 2022'nin ilk üç ayında vatandaşa yetmez oldu. Baş döndüren fiyat artışları ve enflasyon altında ezilen vatandaşın aldığı asgari ücrete zam tartışmaları başladı.

ÜRETİCİLERDEN ALTERNATİF ÜRÜNLER

Hayat pahalılığı nedeniyle istediği ürünü alamayan vatandaşa üreticilerden alternatif ürünler gelmeye başladı. Boş baklava satışıyla başlayan ürünlere sırasıyla, içsiz içli köfte ve dolgusuz mantı eklendi. Bu halkaya eklenen son ürün ise bayat tatlı satışları oldu. Şekere gelen zam sonrası bir çuval şekerin 800 liraya kadar çıkması tatlı maliyetlerini artırınca üreticiler çareyi elinde kalan bayat ürünleri vatandaşa satmakta buldu.

kadayif.jpg

Adana'da bir pastanede tel kadayıfın tazesi 100 TL'den baya­tı ise 50 TL'ye satılıyor. Konuyu gündeme getiren CHP Adana milletvekili Burhanettin Bulut, "Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor. Önümüz Ramazan. Ramazan'da daha çok tüketilen ürün­lerde korkunç bir artış var. Bu iktidar insanlara Ramazanı bile zehir etti" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN