Aile Bakanlığı'ndan ücretsiz hizmet! Tamamen çocuklara özel: Ailelerin acil başvuru yapması gerekiyor: Hemen verilecek

Aile Bakanlığı'ndan ücretsiz hizmet! Tamamen çocuklara özel: Ailelerin acil başvuru yapması gerekiyor: Hemen verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan desteklere bir yenisi eklendi. Çocuklar için sağlanacak olan destek için detaylar açıklanmaya devam ediyor. Süreç hızlandırılırken başvuruda bulunan en kısa sürede desteklerden yararlanacak. İşte tüm detaylar…

Küçük yaşlarda bile ortaya çıkan Tip 1 diyabet hastalığı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen destekler dikkat çekiyor. Çocukların glikoz şeker ölçüm cihazlarının dağıtım işlemleri devam ederken özellikle deprem bölgesindeki ailelerin kısa sürede cihazlara ulaşması bekleniyor. Bakanlık “ en kısa sürede” diyerek şeker ölçüm cihazları için yeşil ışık yaktı. İşte tüm detaylar…

DEPREM BÖLGESİNDE MAĞDURİYET YAŞANIYOR

6 Şubat 2023 tarihinde Malatya ve 11 ilde görülen deprem felaketinin ardından bölgede yeni tanı alan ve deprem döneminde ilçe kaymakamlığına ölçüm cihazı başvurusunda bulunan Tip 1 diyabetle ailelerin başvurularına geri dönüş alınamaması mağduriyet durumunu ortaya çıkarıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Fendoğlu, şu sözleri dile getirdi:

seker-olcum.jpg

“Malatya ilimizde başvurusu aylarca bekleyen bu çocuklarımızın glikoz şeker ölçüm cihazlarına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğündeki sürecin hızlandırılarak mağduriyetinin giderilmesini Sayın Bakanımızdan talep ederiz.”

ÇOCUKLAR İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Tip bir Diyabet hastası çocukların glikoz şeker ölçüm cihazına son derece ihtiyaç duyduğunu belirten Fendoğlu, Bu çocukların düzenli olarak kan şekeri değerlerini takip etmesi gerektiğinin altını çizdi. Komplikasyon riskinin önüne geçilmesi amacıyla şeker ölçüm cihazına son derece ihtiyaç olduğu belirtildi. Taşınabilir ve kolay kullanım sağlayan cihazların okulda, evde ya da dışarıda hızlı ve pratik işlem sağladığı belirtiliyor.

seker-cihazi-1.jpg

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şeker ölçüm cihazları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tip 1 diyabetli çocukların glikoz şeker ölçüm cihazı dağıtımlarının devam ettiğini belirten bakanlık, ailelerin taleplerine en kısa sürede dönüş yapılacağını vurguladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Tip 1 diyabetli çocuklarımızın sağlıklarını korumak için gerekli tedbirleri almaktayız. Bu kapsamda, kaymakamlıklar aracılığıyla glikoz şeker ölçüm cihazları dağıtımını sürdürmekteyiz. Deprem bölgesindeki ailelerimizin başvuruları da titizlikle değerlendirilmekte ve en kısa sürede sonuçlandırılmaktadır. Çocuklarımızın sağlığı bizim için önceliktir. Bu konuda duyarlılık gösteren Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu’na da teşekkür ederiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN