İş Bankası Genel Müdürü Aran'dan uyarı: Kredi ve kart ödemelerinde sorunlar başladı

İş Bankası Genel Müdürü Aran'dan uyarı: Kredi ve kart ödemelerinde sorunlar başladı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, kredi büyümesinde düşük seviyelerin beklendiğini ve bireysel kredi ile kart geri ödemelerinde sorunların başladığını açıkladı. Enflasyon hedeflerinin tutturulabileceğini belirten Aran, ekonomide denge için kritik açıklamalar yaptı.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, katıldığı bir etkinlikte ekonomi ve bankacılıkla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Bankacılık sektöründe kâr anlamında tarihsel olarak en sıkıntılı dönemin yaşandığını vurgulayan Aran, kredi büyümesinin bu yıl düşük seviyede gerçekleşeceğini belirtti. Aynı zamanda bireysel kredi ve kart geri ödemelerinde sorunların başladığını da ifade etti.

Ekonominin ekstrem bir dönemden geçtiğini söyleyen Aran, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) adımlarının döviz kurunda istikrar sağlayacağını belirtti. TCMB'nin net rezervlerini sıfıra çekme ve brüt rezervlerini 200 milyar dolara çıkarma planına dikkat çekerek, bu adımların kurda dengeyi getireceğine olan inancını vurguladı.

hakabu.jpg
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran

“YABANCI PARA KREDİ İLE TL SIKIŞIKLIĞI AŞILABİLİR”

Aran, TL’deki sıkışıklığın yabancı para kredisi ile aşılabileceğini ve kur riskinin görmediklerini belirterek, yabancı para kredilerinde artış olabileceğini söyledi. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından sonra kredi ve enflasyonun daha makul seviyelere geleceğini öngördü.

“YATIRIMCILAR ENFLASYONLA MÜCADELEYE İNANIYOR”

Yatırımcıların enflasyonla mücadeleye güvendiklerini belirten Aran, on yıllık tahvil faizlerinin yatırımcıların Türkiye'nin enflasyonu kontrol altına alacağına dair güvenini yansıttığını belirtti. Enflasyonla mücadelede başarı elde edildikçe daha sağlıklı kredi-mevduat dengesine ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.

“TURİZM VE İHRACATTA KÂRLILIK DÜŞECEK”

Turizm ve ihracat sektörlerinde zor bir dönemin yaşanacağını söyleyen Aran, enflasyon nedeniyle kârlarda ciddi düşüşler yaşanacağını öngördü. Mevcut kur seviyesinin turizmi etkileyebileceği ve bölgesel rekabette dezavantaj yaratabileceği görüşünü dile getirerek, bu sektörlerde bir süre daha düşük kârlılık döneminin süreceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN