AK Parti'den son dakika zam haberi! Memur, emekli, asgari ücretli bayram edecek!

AK Parti'den son dakika zam haberi! Memur, emekli, asgari ücretli bayram edecek!

Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret ve emekli maaş zammında sona gelindi. Milyonlarca kişi 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?' sorusunu araştırıyor. AK Parti'den son dakika zam haberi! Memur, emekli, asgari ücretli bayram edecek. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Haziran ayının da enflasyonunun ortaya çıkması lazım. 6 aylık dönemdeki enflasyon oranını ve refah farkını değerlendireceğiz." diyerek müjdeyi duyurdu. İşte detaylar

Asgari ücret, memur ve emekli maaşı zamlarında sıcak gelişme. Temmuz ayında yapılması beklenen ara zamda sona gelindi. Milyonlarca kişi ' Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?' sorusunu araştırıyor. Beklenen açıklama ise geldi. AK Parti'den son dakika zam haberi! AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücret memur ve emekli maaşlarına ilişkin flaş bir açıklamada bulundu. "Alım gücü esastır, vatandaşımızın beklentisi karşılanacak." diyen Akbaşoğlu, müjdeli haberi verdi. İşte detaylar haberimizde...

ghghgh-2023-06-09t125550-630.jpg

"İNSANLARIMIZIN BEKLENTİSİ KARŞILANACAK"

Temmuz ayının ilk haftasında açıklanması beklenen asgari ücret eve emekli maaşı zamlarında son gelindi. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 'İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacak diyerek şunları söyledi:

"Çalışma Bakanlığımızın ve Maliye Bakanlığımızın, bu konuda teknik yönde yaptığı çalışmalar söz konusu. Toplu sözleşmeler çerçevesinde ortaya çıkan bir oran var, enflasyon oranının yansıtılması söz konusu bir de refah payını buraya ekleyerek memur maaşlarına yansıtılacak. Ne vaat ettiysek onu gerçekleştiren bir partiyiz. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın vaat ettiği gerçekleştirilecektir. Bu da inşallah bir ay içerisinde göreceğiz.

AK PARTİ'DEN SON DAKİKA ZAM HABERİ!

Asgari ücretle ilgili ve en düşük memur maaşının 22 bin TL olması ile ilgili kanun teklifimizi hemen komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacağız. Haziran ayının da enflasyonunun ortaya çıkması lazım. 6 aylık dönemdeki enflasyon oranını ve refah farkını değerlendireceğiz.

gfgfgf-2023-06-09t125653-835.jpg

Alım gücü esastır, vatandaşımızın beklentisi karşılanacak. Emeklileri kapsam içerisine alan ve kendi içerisindeki kademelendirmeyi de göz önünde bulunduracak ve çalışanlarımızı memnun edecek düzenlemeyi bir ay içerisinde görmüş olacağız."

TÜRK İŞ ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Bu yılın başında Türk-İş’in “kırmızı çizgi” olarak dile getirdiği 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 10 bin 362 TL’ye ulaşırken, bir başka kriter sayılan bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 13 bin 440 TL olarak açıklandı. Asgari ücrete yüzde 30-35 arasında bir zam yapılması durumunda, net 11 bin-12 bin TL bandında bir rakam belirlenmiş olacak. Asgari ücrette işverenler için prim desteğinin devam etmesi bekleniyor. İşveren kesimi ise asgari ücretin, düşme eğilimine giren enflasyon oranlarına göre belirlenmesini, işveren prim desteğinin ise artırılmasını talep ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN