Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem 30 Nisan'da başlıyor! Artık tek fiyattan satılacak: EPDK'dan tarihi karar

Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem 30 Nisan'da başlıyor! Artık tek fiyattan satılacak: EPDK'dan tarihi karar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK), tüm akaryakıt istasyonlarını etkileyen bir karar geldi. Bu karar kapsamında istasyonlarda yeni dönem 30 Nisan tarihinde başlarken, artık tek fiyattan satış yapılacak. İşte, EPDK kararının detayları…

Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem resmen başlıyor. EPDK tarafından alınan karar ile istasyonlarda kullanılan o ifadeler yasaklanırken, ürün fiyat farkına da yasak getirildi. İşte detaylar…

AKARYAKIT İSTASYONLARINDA YENİ SATIŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Akaryakıt istasyonlarında şimdiye kadar “Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro” gibi ifadeler ile daha yüksek fiyattan satış yapılıyordu. Bu şekilde satılan akaryakıtın; yakıt tasarrufu sağladığı, motoru temizlediği, aracın performansını ekstra artırdığı iddia ediliyordu.

Ancak EPDK tarafından yapılan düzenleme ile bu ifadeler kullanılarak yapılan satışlara yasak geldi.

epdk.jpg

YENİ DÖNEM 30 NİSAN’DA BAŞLIYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) aldığı kararla akaryakıt istasyonlarında farklı isimlerle satılan dizel ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırıyor. 30 Nisan 2024 tarihinden itibaren benzin ve motorin sadece "Benzin", "Motorin" ve "LPG" olarak satılabilecek.

Alınan kararla, önüne farklı ifadeler eklenerek daha yüksek fiyattan akaryakıt satışı yapılarak tüketicinin aldatılmasının önüne geçilirken, tüketici tek fiyat sistemiyle daha adil akaryakıt alışverişi de yapmış olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN