Akaryakıta FED indirimi! Araç sahiplerine büyük müjde: Petrol fiyatları dibi gördü

Akaryakıta FED indirimi! Araç sahiplerine büyük müjde: Petrol fiyatları dibi gördü

Son dakika haberi... Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta ufak bir yükselişe geçen Brent petrol, FED faiz kararı öncesi düşüşe geçti. Geçtiğimiz hafta 80 dolara kadar yükselen Brent petrol 74 dolara kadar geriledi. Petrol fiyatlarında yaşanan gerileme sonrası beklenen indirim haberi geldi. Araç sahiplerine büyük müjde! Benzin ve motorine FED indirimi geliyor! İşte 22 Mart 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Benzin ve motorin fiyatlarında sıcak gelişmeler peş peşe yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde motorine zam gelmişti. Gelen zamlar birlikte fiyatlar değişirken gelen son dakika bilgisi araç sahiplerini sevince boğacak. FED faiz kararı öncesi düşüşe geçen Brent petrol 74 dolara kadar geriledi. Yaşanan düşüş sonrası gözler akaryakıt fiyatlarına çevrilmiş durumda. Petrol fiyatları dibi gördü, benzin ve motorine indirim haberi geldi. Peki 22 Mart 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? 1 litre benzin kaç TL? İşte il il güncel akaryakıt fiyatları...

PETROL FİYATLARINDA SERT DÜŞÜŞ

ABD'de yaşanan bankacılık krizi sonrası piyasalar yangın yerine dönenken bazı yatırımcıları riskli varlıklara geri döndürmesiyle, iki günlük rallinin ardından Fed’in faiz oranı kararı öncesinde düştü. ABD ham petrolü, ABD'li yetkililerin tüm mevduatlar için korumayı geçici olarak genişletme yollarını araştırırken, önceki iki seansta neredeyse yüzde 4 yükseldikten sonra varil başına 69 dolara yaklaştı. Piyasalar, Fed'in çarşamba günü faiz oranlarını çeyrek puan artırma ihtimalini yüzde 80'ne olarak düştü.

BRENT PETROL BUGÜN KAÇ DOLAR?

Dün 75,42 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 75,32 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.18 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,84 düşüşle 74,69 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 69,08 dolardan alıcı buldu.

SON DAKİKA: AKARYAKITA FED İNDİRİMİ!

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Peki benzin ve motorine indirim gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarına ne kadar indirim geliyor? Beklenen haber geldi. Akaryakıt fiyatlarına büyük indirim gelmesi bekleniyor. Petrol fiyatlarının bu şekilde düşmesi doğrultusunda benzin ve motorine indirim gelmesi bekleniyor.

ghmhg.jpg

22 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 20.51 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 20.44 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11.75 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 20.56 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 20.50 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11.75 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 20.92 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 20.90 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11.37 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 20.91 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 20.97 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 11,04TL

gfngfnf-6.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN