Akaryakıta indirim için fişek atıldı! Brent petrol fiyatlarında sevindiren gelişme: Varil fiyatı o tutara kadar indi

Akaryakıta indirim için fişek atıldı! Brent petrol fiyatlarında sevindiren gelişme: Varil fiyatı o tutara kadar indi

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar durdu. Brent petrol varil fiyatı bir aşağı bir yukarı oynamaya devam ediyor. İsrail ile Hammas arasında çıkan savaşın ardından brent petrol varil fiyatı yeniden düştü. Akaryakıt fiyatlarını etkileyen petrol varil fiyatında indirim beklentisi oluştu. İşte tüm detaylar...

Dünya üzerinde yakıt fiyatlarını etkileyen brent petrol varil fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Petrol varil fiyatı 85 dolar ile 90 dolar arasında gidip geliyor. Yeni güne düşüş ile başlayan petrol fiyatlarıyla birlikte, akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu.

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ

İsrail ile Hammas arasında çıkan savaşın ardından dünya piyasası etkilenmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, birçok alanda etkisini gösterdi. ABD Merkez Bankası (FED) üyeleri tarafından yönlendirmeler devam ederken, enflasyon verileri ise yatırımcıların gündeminde yer alıyor.

Savaşın çıkmasıyla birlikte tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Savaş dönemlerinde yükselen brent petrol varil fiyatı geçtiğimiz günlerde 90 dolara kadar ilerlemişti. Akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiren petrol fiyatları yeniden güncellendi.

dalga.jpg

PETROL FİYATLARI YENİDEN DÜŞTÜ

Piyasadaki dalgalanmaların sürdüğü günlerde, güncel petrol fiyatları üzerine akaryakıtta indirim beklentisi oluştu. Yüzde 5 oranında yükselen petrol fiyatları yeniden düştü. ABD tarafından açıklanan verilere göre, brent petrol varil stokları geçen hafta 12,94 milyon varille 1,3 milyon varil stok artışı dikkat çekti.

Tahminlerin çok çok üzerinde olan rakamlar fiyatlara yansıdı. Yüzde 2,2 oranında düşen brent petrol varil fiyatı 85,1 dolar seviyelerine geriledi. Brent petrol varil fiyatlarındaki bu düşüşün ardından benzin, motorin ve otogaz fiyatlarında indirim bekleniyor.

kapak-teqi-cover.webp

DOLAR DÜŞTÜ

Doların düşmesiyle birlikte ons altın fiyatında da artış görüldü. Geçtiğimiz gün itibariyle yüzde 0,1 oranında düşüş gösteren dolar piyasasyı 27,7029 seviyelerinden tamamladı. Sabah saatlerinde açılan piyasada dolar 27,7480 sevilerinden işlem gördü.

YATIRIMDA GÜVENİLİR LİMAN

Yüzde 0,7 oranında artış gösteren ons altın, bugün itibariyle yüzde 0,3 oranında bir artış daha yaşadı. Ons altın 1880 dolar seviyelerine kadar yükseliş gösterdi. İsrail ve Hammas arasında çıkan savaşın ardından yatırımcılar, güvenlir liman olarak altına yöneldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN