Akaryakıta kallavi Ağustos zammı geldi! Benzin, motorin ve LPG'de tarife değişti: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıta kallavi Ağustos zammı geldi! Benzin, motorin ve LPG'de tarife değişti: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Son dakika haberi... Akaryakıt fiyatları dolar kurundaki artış ile birlikte zam ve indirim haberleri ile dalgalanmaya devam ediyor. Dün gece yarısı motorine 1 lira 7 kuruşluk zam gelmişti. Gelen zam sonrası sürücüler 'Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? 1 Ağustos 2023 güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?' sorularını araştırmaya başladı. Gelen son dakika haberi herkesi şoke etti. Otogaza okkalı zam geliyor! O tarihten önce depoları doldurun.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilikte dalgalanan benzin ve motorin fiyatlarında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Dün motorine gelen zam sonrası bir zam haberi daha geldi. Akaryakıta kallavi Ağustos zammı geldi! Sürücüler bu zammı duyunca isyan edecek. LPG'ye okkalı zam geliyor. O tarihten önce depoları doldurun. Peki 1 Ağustos 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? LPG fiyatlarına ne kadar zam geliyor? İşte 1 Ağustos 2023 Salı günü güncel akaryakıt fiyatları...

SON DAKİKA: OTOGAZA OKKALI ZAM GELİYOR!

Döviz kurlarındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Gece yarısından itibaren LPG/Otogaz fiyatlarına 2 lira 17 kuruşa varan zam yapılması bekleniyor. İstanbul'da LPG fiyatı, 14,25 liradan 16 lira 42 kuruşa yükselirken, Ankara'da 14,16 liradan 16 lira 33 kuruşa, İzmir'de ise 13,87 liradan 16 liraya çıkacak.

jhhjhj-68.jpg

LPG fiyatlarındaki bu artışın nedeni, döviz kurlarındaki dalgalanmalardır. Döviz kurlarındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle LPG/Otogaz fiyatlarına yapılan zam, tüketicileri ve araç sahiplerini ekonomik açıdan zorlayabilir.

Diğer yandan, motorine de bugünden itibaren geçerli olacak şekilde 1.07 lira zam yapıldı. İstanbul'da motorin fiyatı 36,42 liraya yükseldi, Ankara'da 36,9 lira, İzmir'de ise 37,08 lira oldu.

DOLARDAKİ ATEŞ AKARYAKIT FİYATLARINI TETİKLEDİ

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF (Cost, Insurance, and Freight) Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirleniyor. Bu hesaplama yöntemi, akaryakıt fiyatlarında dünya piyasalarındaki dalgalanmalara bağlı olarak değişikliklere yol açabiliyor.

Döviz kurlarındaki belirsizlik ve dünya piyasalarındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarına olan etkisini sürdürmeye devam ediyor. Zam haberleri, tüketicilerin ve sürücülerin yakıt masrafları konusunda daha dikkatli olmasını gerektiriyor. Araç sahipleri, yakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları takip ederek, tasarruflu sürüş alışkanlıklarıyla ekonomilerine katkı sağlamaya çalışıyorlar.

1 AĞUSTOS 2023 SALI GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 36.04 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 36.41 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 13.90TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 36.09 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 36.47 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 13.98 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 36.57 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 36.95 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 14.15 TL

yeni-gfgfgf-10.jpg

İZMİR GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 36.67 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 37.12 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 14.25 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN