Akaryakıtta 50 lira şoku! Deposunu erkenden dolduran kazanır... Artık herkes Akbil kullanacak

Akaryakıtta 50 lira şoku! Deposunu erkenden dolduran kazanır... Artık herkes Akbil kullanacak

Brent petrolde yaşanan fiyat dalgalanması akaryakıt fiyatlarında indirim ya da zama dönüşürken Enerji Piyasaları Uzmanı Ali Arif Aktürk'ten gelen haber sürücüleri hüsrana uğrattı. Benzin ve motorin fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Aktürk, Brent petrolün varil fiyatının 2024 yılının ilk çeyreğine kadar 100 doları geçeceğine ve bunu benzine okkalı zam olarak yansıyacağını belirtti. Akaryakıtta 50 lira şoku! Deposunu erkenden dolduran kazanır. İşte 20 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Akaryakıt fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Brent petrol varil fiyatında yaşanan artışlar benzin fiyatlarına zam olarak yansırken sürücüler güncel akaryakıt fiyatlarını sorgulamaya başladı. Gelen son zamlar sonrası benzin fiyatları 40 TL'ye dayanırken Enerji Piyasaları Uzmanı Ali Arif Aktürk'ten son dakika bilgisi geldi. Aktürk, Brent petrolün varil fiyatının 2024 yılının ilk çeyreğine kadar 100 doları geçeceğini belirterek benzine gelecek olan okkalı zammı duyurdu. Akaryakıtta 50 lira şoku! Deposunu erkenden dolduran kazanır. Araç sahipleri bu zammı duyunca kontak kapatacak! İşte 20 Eylül 2023 Çarşamba günü il il güncel akaryakıt fiyatları...

UZMAN İSİM AÇIKLADI: AKARYAKIT FİYATLARINA OKKALI ZAM

Brent petrolün varil fiyatı 95 dolara dayanırken Enerji Piyasaları Uzmanı Ali Arif Aktürk, petrol fiyatlarında beklediği yeni rakamları paylaştı. Aktürk, petrol fiyatlarındaki artışın ayrıca mevsimsel nedenleri olduğunu belirterek, "Bir nedeni de 25 Mart'ta Türkiye, Irak-Türkiye petrol boru hattını tahkimi kaybettikten sonra kapattı. Oradan günlük 550 bin varil petrol akıyordu. Bu da arzda bir sıkıntı yarattı” dedi. Petrol fiyatlarının artmaya devam edeceğini söyleyen Aktürk, “Literatürde şöyle bir ifade vardır: Her 500 bin varillik kesintinin petrol fiyatlarına 2 dolar etkisi olur. Bu lokasyona göre değişir. Bunları üst üste koyduğumuzda petrol fiyatları 2024’ün ilk çeyreğine kadar 100 doları geçecek." dedi.

yeni-projgfgfe.jpg

"BENZİN FİYATLARI 50 TL'Yİ GEÇECEK!"

Brent petrolün 100 doları geçmesiyle birlikte benzin fiyatlarının 50 TL'ye dayanacağını ifade eden Aktürk, "Akaryakıt fiyatları 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu’nun 10’uncu maddesine göre; en yakın likit piyasa olan İtalya Lavera/Cenova’ya endeksli. Ham petrolün artması ürün fiyatlarını yani hem dizeli hem de benzini ister istemez etkiliyor. Bunlar da kendi dengesi içinde artacaktır. Bizim fiyatlarımızın artması kaçınılmaz. İç piyasamızda dolar artarsa bir de onun etkisi oluyor ama öte yandan ihracatçıların da doların artışıyla ilgili bir beklentisi var. Kimi analist ve ekonomist doların 30-32 lira civarında olacağını öngörüyor. Artarsa onun da akaryakıta etkisi var. Benim tahminim 2023 yılının sonuna doğru benzin fiyatları 50 lirayı geçecek." uyarısında bulundu.

20 EYLÜL 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38.50 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 40.01 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 17.35TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38.55 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 40.07 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 17.38 TL

gfg.jpg

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 39.13 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 40.61 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 17.45 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 39.23 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 40.78 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 17.55 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN