Akaryakıtta tabela yeniden değişti! 4 ay sonra indirim sürprizi... İşte 1 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıtta tabela yeniden değişti! 4 ay sonra indirim sürprizi... İşte 1 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatlarında gelen peş peşe zamların ardında indirim müjdesi geldi. Gece yarısı itibariyle değişen tabelalar sürücülerin gündemine oturdu. Yılın ikinci yarısından itibaren yüzde 80 zamlanan akaryakıt fiyatlarında indirim geldi. İşte 1 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyat listesi...

Ülkemizde yaşanan ekonomik durumların ardında sürekli olarak yükselen akaryakıt fiyatlarında tabelalar yeniden güncellendi. Yılın ikinci yarısı ile birlikte gelen peş peşe zamların ardından kontağı kapatan sürücülere müjdeli haber geldi.

YÜZDE 80 ZAMLANDI

Akaryakıt fiyatlarında 16 Temmuz tarihinde Resmi Gazete'de paylaşılan Cumhurbaşkanlığı kararıyla 5 TL tutarında ÖTV zammı gelmişti. ÖTV zammının yanı sıra KDV'nin yükselmesiyle birlikte 1 TL zam daha geldi. Litre fiyatına ÖTV ve KDV'nin dahil edilmesiyle birlikte tek seferde 6 TL tutarında zam yapılmıştı.

Yapılan zamların ardında üst üste zam gelmeye devam ederken en son 15 gün önce benzin fiyatlarında 1,55 TL zam yapıldı. Seçimlerden günümüze kadar yüzde 80 zamlanan akaryakıt fiyatlarında gece yarısı indirim müjdesi verildi.

petrol-fiyatlari-motorin-benzin-zam-zfpo-cover.webp

AKARYAKIT TABELALARI DEĞİŞTİ

Seçimlerden önce benzin litre fiyatları 19 lira 81 kuruş, motorin litre fiyatları ise 18,29 kuruş seviyelerinden satılıyordu. Yılbaşında ise benzin litre fiyatı 19 lira 38 kuruş, motorin litre fiyatı 22 lira 6 kuruşa satılıyordu.

Seçimlerin ardından hızla yükselen dolar kurunun ve brent petrol varil fiyatının etkisiyle peş peşe zamlar gelen benzin fiyatı 37 lira 71 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 38 lira 34 kuruşa kadar yükseldi. Gece yarısı itibariyle benzin fiyatlarına 98 kuruş tutarında indirim geldi. Motorin fiyatlarında ise son indirim 18 Ağustos tarihinde 1 lira 51 kuruş gelmişti.

ew9t8lfwaaevou-1.jpg

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası Benzin fiyatı: 36,70 TL

İstanbul Anadolu Yakası Motorin fiyatı: 37,83 TL

İstanbul Avrupa Yakası Benzin fiyatı: 36,75 TL

İstanbul Avrupa Yakası Motorin fiyatı: 37,89 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara Benzin fiyatı: 37,29 TL

Ankara Motorin fiyatı: 38,43 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir Benzin fiyatı: 37,35 TL

İzmir Motorin fiyatı: 38,54 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN