Aksa Enerji, BIST 30 Endeksi’ne girebilir!

Aksa Enerji, BIST 30 Endeksi’ne girebilir!

2021 sonundan bu yana piyasa değerini yüzde 203 artıran Aksa Enerji, 1 Ekim 2022'den itibaren BİST 30 endeksine geçecek. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Aksa Enerji'den gururlandıran haber! Oldukça büyük bir atılım gösteren firma dünya genelinde adını duyurmaya başladı. 

Aksa Enerji, 1 Ekim 2022'den itibaren BİST 30 endeksine dahil edilecek. Borsa İstanbul'dan açıklama geldi. Elektrik üreticisi olarak sadece Aksa Enerji'nin yer aldığı BİST 30 endeksi; Borsa İstanbul'da en büyük işlem hacmine ve piyasa değerine sahip 30 şirketten oluşmaktadır.

Aksa Enerji, 16 Eylül'de Financial Times Menkul Kıymetler Borsası (FTSE) Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri endeksinde büyük şirketler listesine dahil edilmişti.

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, “Bu başarının arkasında güçlü finansallarımız ve operasyonel mükemmeliyete verdiğimiz önemin yanı sıra, bireysel ve kurumsal yatırımcılarla sürdürdüğümüz etkin ve şeffaf iletişimin de büyük rolü var. Bu başarıların devamlılığı için dünyanın dört bir yanında çok çeşitli fırsatları takip ediyoruz, global ölçekte yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bize güvenip şirketimizin geleceğine yatırım yapan tüm yatırımcılarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN