Alım fırsatı diyerek seviye verdi! Altına yatırım yapacaklara İslam Memiş'ten tüyo

Alım fırsatı diyerek seviye verdi! Altına yatırım yapacaklara İslam Memiş'ten tüyo

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları ABD'den gelen enflasyon rakamları ile dalgalı seyrine devam ederken Gram altın 1.700 TL'yi aşarak rekor tazeledi. Ons altın fiyatlarındaki hareketlilik dalgalanan altın fiyatları için alım fırsatı geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten hayat kurtaran tüyo. Beklediği seviyeleri duyurdu! O tarihten önce altın alan yaşadı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten hayat kurtaran tüyo! Altın fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen İslam Memiş bu sefer beklediği alım seviyelerini duyurdu. ABD'den gelen enflasyon verileri ile dalgalanan altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken altın kahini 'Alım fırsatı geldi' diyerek beklediği seviyeleri duyurdu. O tarihten önce altın alan paraya para demeyecek! Peki altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Altın alınmalı mı satılmalı mı? İşte İslam Memiş'in dikkat çeken açıklamaları...

ALTIN KAHİNİNDEN HAYAT KURTARAN TÜYO! ALIM FIRSATI DİYEREK...

ABD'den gelen enflasyon verileri altın fiyatlarını ateşledi. 12 ay sonra ilk kez ABD'de enflasyon artarken altın fiyatlarında üst üste tepki atakları gelmeye başladı. Piyasalarda hareketlilik devam ederken yatırımcılar 'Altın alınmalı mı satılmalı mı? Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Altında beklediği seviyeleri açıklayan İslam Memiş, altın alacakları uyardı. Altına yatırım yapacaklara İslam Memiş'ten tüyo! İşte İslam Memiş'in açıklamaları;

hjhjhj-2023-08-11t145454-051.jpg

"Ons altın tarafında ABD enflasyon verisi piyasanın beklentisi doğrultusunda yüksek geldi. Enflasyonun düşük bekliyorlardı ama yüksek geldi. Bu da ister istemez Fed'in politikalarında bir değişikliğe neden olabilir. Fed faiz artışlarını biraz daha bekletebilir. Bence son kez faiz artırdı. Ben yıl sonuna kadar Fed'den bir faiz artışı beklemiyorum.

"BU SEVİYELERE KADAR ÇIKACAK"

ABD enflasyon verisi açıklandıktan sonra ons altında bir tepki yükselişi gördük. 1.930 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ama tekrar bir satış dalgası geldi. Bizim için şu anki kritik destek seviyesi 1.918 dolar. Ons altın 1.918 dolar seviyesi altında haftalık kapanış yaparsa, 1890 dolar seviyesi gündeme gelebilir. Yatırımcısı 1.890-1.960 bant aralığını takip etmesi lazım. Yıl sonuna kadar ben 2.000 dolar seviyesinin üzerini bekliyorum. Tekrar 2.080-2.150 dolar bandı söz konusu olabilir. Çünkü Fed'ten artık faizi artırmayacağız sinyali gelirse bu altını pozitif yönde destekler. Kısa vadede bir baskı altında kalıyor ama yıl sonuna kadar süreç içerisinde 2.000 dolar seviyesi üzerinde yılı tamamlarız diye tahmin ediyorum.

jhhjhj-71.jpg

GRAM ALTIN İÇİN BOMBA TAHMİN

Serbest piyasalarla ekran fiyatı arasında makas aralığı açılmaya devam ediyor. 1.675 TL seviyesinde görünen gram altın, gerçek değer fiyatı serbest piyasalarda 1.716 TL seviyelerinde seyrediyor. Yatırımcısının yıl sonuna kadar bu farka alışması gerekiyor. Ekran fiyatı ile serbest piyasalarda 50 TL'lik bir fark oluşum olabilir. Kotadan dolayı talep artışı da destekler. Dolayısıyla gram altın her zaman serbest piyasalarda 50 TL yüksek olur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN