Alman devi ABD’yi solladı geçti! Satışları patladı Tesla bile yetişemedi

Alman devi ABD’yi solladı geçti! Satışları patladı Tesla bile yetişemedi

2023 yılını geride bırakırken ortaya çıkan verilerde herkesi şaşırtıyor. Alman devi Volkswagen 2023 yılında Tesla'yı geride bıraktı. Son yılların en popüler aracı seçildi. İşte tüm detaylar…

Elektrikli araç furyası hız kesmeden devam ediyor. Oldukça popüler bir hale gelen marka ve modeller üzerinde çalışmalar devam ederken dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Tesla, birçok firmayı da geride bırakıyor. Volkswagen 2023 yılında Tesla'yı solladı geçti. Almanya'daki elektrikli araç satışlarında zirveye yerleşen Volkswagen herkesi şaşırttı. İşte tüm detaylar…

VOLKSWAGEN SATIŞLARI PATLADI

Federal Motorlu Taşımacılık Otoritesi (KBA) tarafından açıklanan veriler doğrultusunda 2023 yılında Almanya'da toplam 527.000 elektrikli araç satışı gerçekleşti. Elde edilen veriler doğrultusunda bir önceki yıla kıyasla %11,4 oranında artış görülüyor.

volkswagen-tiguan.jpg

Volkswagen 2023 yılında yeni saf elektrikli araç sayısını yaklaşık 70.600 olarak yükseltirken geçtiğimiz yıla oranla %11,7 arttığı görülmektedir. Tesla markalı elektrikli araçların yeni tescil sayısı ise 63.700 olarak açıklandı. Bu rakamlar Bir önceki yıla oranla %9 oranında düşüş gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN