Altın 2000 TL'ye koşuyor! Bir saniye bile beklemeyin hemen kuyumcuya koşun...

Altın 2000 TL'ye koşuyor! Bir saniye bile beklemeyin hemen kuyumcuya koşun...

Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları da yakından takip ediliyor.Gram altın ve gram gümüş fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dananın kuyruğu kopacak” diyerek duyurdu. İşte 21 Ağustos 2023 güncel altın fiyatları…

Yeni haftaya giriş yaparken altın piyasasındaki hareketlilikte sıcaklığını koruyor. Dolar/TL kurunda alış 27.1168 TL olurken satış 27.1274 TL’den işlem görmektedir. Euro 29.5082 TL alış ve 29.5515 TL satış rakamlarıyla piyasada işlem görüyor. Altın fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, Eylül ya da ekim ayını işaret ederek yeni gelişmeleri paylaştı. İşte 21 Ağustos 2023 güncel altın fiyatları…

BÜTÜN YATIRIMCILARI UYARDI


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bütün yatırımcıları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Borsa İstanbul'da 7.513 puan ile günün tamamlandığını belirten Memiş, değer kaybı olduğuna işaret etti. Beklenen satışların sürpriz olmadığını dile getiren uzman isim yaklaşık 2 haftadır tüm videolarında borsaya gelecek yeni yatırımcıların beklemesi gerektiğini söylediğini vurguladı.

islam-memis-gram-altin.jpg


Kar satışlarının tamamlanması gerektiğini dile getiren Memiş, “Satışlar başladı. Derinleşecek mi, kademeli mi olacak, önümüzdeki haftalarda yorumlayacağız. Bu seviyelerde ben borsayı yüksek görüyorum. 7800 puandan çıkış yapanlar da altın tarafında beklemeli, gümüş tarafında beklemeli, euro tarafında beklemeli. Dolar karşısında bütün varlıklar değer kaybetti. Elimde TL var, altına, gümüşe, euro'ya gidebilirim. Dolar karşısında bütün varlıklar ucuz. Borsada satışlar benim açımdan yeni başladı, daha devam edecek.” sözlerini dile getirdi.

DOLAR KURU YUKARIYI İŞARET ETTİ


Kademeli alım fırsatı için uyarı yapabileceğini dile getiren Memiş, Dolar kurunu Serbest piyasalarda 27.13 yukarı doğru baş kaldırdığını aktardı. Bu ay ve Önümüzdeki ayda 27.50 Hedef seviyesi olduğunu ifade eden Memiş, yavaş da olsa agresif yükseliş olmasa bile dolar kurunun yukarıyı işaret ettiğini aktardı.

altin-1.jpg

Geçtiğimiz hafta içerisinde dolar endeksinin yükseldiğini aktaran İslam Memiş, dolar/ TL kurunda yükselişin kaçınılmaz olduğuna değindi. Dolarla ticaret yapan kişileri uyaran Memiş, dolarda yukarı yönlü hareket olduğunun altını çizdi. Memiş, “Euro TL 29.45 - 29.55 lira aralığında. Elimde TL var döviz almak istiyorsanız bunun adı dolar değil, euro olmalı. Yıl sonunda 35 lira ile alakalı öngörüm devam ediyor.” dedi.

SERT BASKILANMA DEVAM EDİYOR

Ons Altın fiyatlarının 1890 dolar seviyesinde olduğuna değinen uzman isim, 1890 doları test ederek tekrar 1960 dolara kadar yükselebileceğini işaret etti. 1890 dolar seviyesinin test edildiğini piyasaların şu anda sabit olduğunu ifade eden Memiş, altın fiyatlarını önümüzdeki hafta 1930 direnci radarına girebileceğini aktardı. Değer kayıplarının nedenine de yine İslam Memiş, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırma ihtimalinin %50'ye yükselmesi ihtimalini işaret ederek emtiyalardaki baskıyı belirtti.

islam-memis-aciklama.jpg

Rakamlardaki düşüşün bir diğer nedeninin ise Çin tarafında emlak şirketlerindeki iflas kararı olduğunu belirten uzman isim, dolar varlıklarının güçlendiğini söyledi. Fiyatların gerilemesindeki bir diğer nedenin ise dolar endeksindeki yükseklik olduğunu işaret eden Memiş, “Yükselince dolar karşısındaki yatırım araçlarında da sert baskılanma gördük. Sırada 1930, devamında 1960 dolar dirençleri var ons altında." dedi.

GRAM ALTIN HİKAYESİ BİR BAŞKA

Gram altın için ayrı bir uyarıda bulunan İslam Memiş, “Gram altında hikaye bambaşka.” diyerek açıkladı. Ucuz bir altın olmadığını dile getiren Memiş, altın yatırımcısının internet fiyatı ile serbest piyasalar arasındaki 50 TL'lik farka alışması gerektiğinin altını çizdi. Gram altında 1700 seviyesini beklemediğini dile getiren uzman isim, gram altının 1710 TL fiziki tarafta olduğunu söyledi. Ekranlarda 1650 rakamlarının görüldüğünü dile getiren uzman isim hiçbir geçerliliği olmadığının da altını çizdi. Gram altının bu hafta 1700 altına sarkmadığını dile getiren İslam Memiş, ons altın, ons gümüş, gram altın, gram gümüş için uyarılarını peş peşe sıraladı.

altin-dolar.jpg

Bu rakamların dip seviyeler olduğunu ifade eden Memiş, hızlı ataklar yaşanabileceğini alım için fırsat kollayanların bu rakamları iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. İslam Memiş Eylül ayı ortası ya da ekim ayı olabilir diyerek türbülansın güçlendiğine değindi.

Beklentisinin pozitif olduğunu dile getiren uzman isim ekim ayı itibariyle 1820-1880 dolar da agresif yükseliş olması durumunda gram altının 2.000 TL'ye kadar yükselebileceğini aktardı. Gümüş fiyatları hakkındaki değerlendirmelerin de aktaran uzman isim şu sözleri dile getirdi:
“Gümüş onsu 22.35 dolara kadar geriledi. Elinde dolar olan için gümüş almak için uygun zemin oluştuğunu ifade ettim. Elimde dolar olsaydı, ben bu seviyelerden parite üzerinden gümüş alırdım. 24, 26, 28 dolar yükselişlerini görünce söylemlerim önem arz edecektir. Gram gümüş 20 liranın üzerinde. Bu taraftaki pozitif beklentim devam ediyor. 22, 24, 26 seviyesine hareket edebilir. Gümüşte düşüşler kalıcı değildir."

altin-vs-gumus.jpg

21 AĞUSTOS 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN
Gram altın geçtiğimiz hafta 1644,53 TL üzerinde görülürken hafta başında 1.649,77 TL'den alış, 1.650,04 TL'den satış fiyatları ile karşımıza çıkmaktadır.

CUMHURİYET ALTINI
Cumhuriyet altını geçtiğimiz hafta 11.128,00 TL üzerinde görülürken hafta başında 11.70,00 TL'den alış, 11.179,00 TL'den satış fiyatları ile karşımıza çıkmaktadır.

YARIM ALTIN
Yarım altın geçtiğimiz hafta 5.589.00 TL üzerinde görülürken hafta başında 5.553,00 TL'den alış, 5.616,00 TL'den satış fiyatları ile karşımıza çıkmaktadır.

altin-yatirim.jpg

ÇEYREK ALTIN
Çeyrek altın geçtiğimiz hafta kapanışı 2.795,00 TL seviyesinde tamamladı. Yeni haftada çeyrek altın 2.768,00 TL'den alış, 2.808,00 TL'den satış fiyatları ile karşımıza çıkmaktadır.

TAM ALTIN
Tam altın 21 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla 10.930.02 TL’den alış, 11.142,62 TL’den satış fiyatı ile karşımıza çıkmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN