Altın alacaklar pusuya yatsın, tarihin en büyük alım fırsatı geliyor! Necmettin Batırel açıkladı: "Altını o tarihte alın"

Altın alacaklar pusuya yatsın, tarihin en büyük alım fırsatı geliyor! Necmettin Batırel açıkladı: "Altını o tarihte alın"

Altın yatırımcılarını ilgilendirecek o açıklama Ekonomist Necmettin Batırel'den geldi. Geliyor gelmekte olan. Tarihin en büyük fırsatı için nefesler tutuldu. Altın alacaklar mutlaka o tarihi beklesin. İşte Ekonomist Necmettin Batırel'in o açıklamaları…

Açıklamaları ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Ekonomist Necmettin Batırel, altın alacak vatandaşları tek tek uyardı. Sosyal medya hesabı üzerinden önemli tavsiyelerde bulunan Batırel, altındaki düşüş trendinin durduğunu işaret etti. Altın almak isteyenler için o tarihi işaret eden uzman isim tavsiyelerini peş peşe sıraladı. İşte Ekonomist Necmettin Batırel'in o açıklamaları…

HERKES O TARİHİ BEKLESİN


Altın fiyatlarındaki düşüş trendinin durduğunu belirten Ekonomist Necmettin Batırel, dolar endeksinin 104.96 düzeyinde olduğuna değindi. 10 yıllık ABD tahvil getirilerinin 4.27'de olduğunu belirten uzman isim ons fiyatının ise 1920 dolarda olduğunu söyledi.
13 Eylül 2023 çarşamba günü yayınlanacak olan ağustos ayı tüketici fiyat endeksinin beklendiğini belirten uzman isim, altın ve gümüş piyasalarında kısa vadede düşüş eğilimi olabileceğinin altını çizdi.

altin-piyasa.jpg

RİSK İŞTAHI ARTIYOR

ABD hisse senedi endekslerinin gün ortasında çoğunlukla zayıf seyrettiğine değinen Batırel, trader ve yatırımcıların piyasadaki risk iştahının iyi olmadığını belirtti. Dünyanın ikinci büyük ekonomisinin ihracatının ağustos ayı içerisinde yıllık bazda %8,8 düştüğünü söyleyen Batırel, art arda 4 ayda daralma nedeniyle Çin'den daha olumsuz ekonomik haberler geldiğinin altını çizdi.

altin-yatirim.jpg

ALTIN ALACAKLAR O TARİHE KULAK VERSİN


Çin'de ithalatın ağustos ayı içerisinde yıllık bazda %7,3 düştüğünü belirten uzman isim, “Ancak bu rakamlar piyasa beklentilerinin biraz üzerinde gerçekleşti. Son zamanlarda zayıflayan Çin ekonomik verileri, talep kaygıları nedeniyle metal piyasaları için temel bir düşüş unsuru oluşturuyor.” şeklinde konuştu.


Altında 1935 dolar direncinin kritik bir öneme sahip olduğunun altını çizen Batırel, aşılması durumuna 1950-1965 dolar seviyelerine çıkabileceğine değindi. Bu rakamları ulaşabilmesi için altının 1915 desteğini kırması gerektiğini söyleyen Batırel, gram altın tutarının 1655 TL olduğunu aktardı. Bankalarda 1640 ile 1705 TL civarında yer alan altın fiyatının Kapalıçarşı'da 1690-1700 TL'den işlem gördüğünü söyleyen Batırel, 21 Eylül'de gerçekleştirilecek olan PPK toplantısından sonra altın alımı yapılması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN