Altın borcu olanlar, düğün yapacaklar elinizi çabuk tutun! Piyasalar uzmanı açıkladı: Altın fırsat konumunda

Altın borcu olanlar, düğün yapacaklar elinizi çabuk tutun! Piyasalar uzmanı açıkladı: Altın fırsat konumunda

Altın fiyatlarındaki düşüşün ardından uzmanlar yatırımcılara ve evlenecek çiftlere seslendi. Altın tarafında yaşanan düşüşler ons altının etkisiyle oluşurken, uzman isim son fırsatları paylaştı. Altın fiyatları fırlayacak diye uyardı. İşte tüm detaylar...

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Haftaya düşüşle başlayan gram altın çizgisini koruyor. Piyasa uzmanı tarafından yapılan son açıklama ise evlilik yolunda ilerleyen çiftleri korkuttu. Uzman isim orta ve uzun vadeli yatırımcılara, altın borcu olanlara ve düğün yapacak olanlara seslendi.

ALTIN DEĞERLENDİRMESİ

Altın yatırımına dair değerlendirmelerini paylaşan uzman isim, konuşmaya ons altından başladı. Ons altın değerlendirmesinde aşağıda 1908 dolar, yukarda ise 1960 dolar band aralıklarını takip edeceğini söyledi.

Ons altını tarafında tekrar 1900 dolar seviyesinin altına sarkma ihtimalinin düşük olduğunu işaret eden ekonomist, bugünkü koşulların bu detayı işaret ettiğini söyledi. Ons altının 1900 dolar altına sarksa bile orta ve uzun vadeli yatırımcılar için iyi bir fırsat sunacağını paylaştı.

altin.webp

ONS ALTIN TAHMİNİ

Yeni yılda ons altın beklentisini paylaşan, altın ve para piyasaları İslam Memiş, 2.350 dolar seviyesini işaret etti. Beklentilerinin bu seviyelerde olmasının nedenini ise detaylı bir şekilde açıkladı.

Jeopolitik riskin devam ettiğini söyleyen uzman isim, günümüzde 105 seviyelerinde bulunan dolar endeksinin 100 seviyesinin altına sarkmaların yaşanması durumundan bahsetti. Bu durumda baskılanan ons altının destekleneceğini öngörüyor.

islam-memisten-artik-gram-altin-alamayanlara-tavsiye-yerine-bunu-onerdi-qjjv.webp

EVLENECEKLER VE BORÇLULAR İÇİN FIRSAT

Ons altında yaşanan geri çekilmeler, gram altın fiyatlarını da etkiledi. Günümüzde 1841 TL seviyelerine kadar gerileyen gram altında 30 TL'lik bir geri çekilmenin norma olduğu paylaşıldı. Fakat, 1800 - 1830 TL aralığı orta ve uzun vade yatırımcılar, altın borcunu ödeyecek olanlar ve düğün yapacaklar için fırsat olduğunu paylaştı.

Gram altın hakkında açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı;

"Gram altın için bu yıl ile alakalı kamuoyuna açıkladığım bir rakam vardı. O da 1.880 lira seviyesi. Zaten 2 haftadır 1.873 TL'yi gördük hemen hemen bu beklentimiz gerçekleşti. Yine hedef 1.880 TL devamında 1.900 TL seviyesinin üzerinden yılı tamamlayabiliriz diye tahmin ediyorum

Dolar, 28.50 Lira seviyesi üzerinde. Orta vadeli programa ve Merkez Bankası beklenti anketlerine baktığımızda doların güçleneceğine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Benim kişisel beklentim de bu yönde. Hem doların yükselmesi hem ons altının yükselmesi beraber olacağından dolayı gram altın 1.900-2.000 TL bandında yılı tamamlayabilir diye tahmin ediyorum. Ancak 2024 yılında gram altında ilk etapta 2.500 Lira seviyesinin hedef olma ihtimalinin güçlü olduğunu söyleyebilirim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN