Altın, dolar ve euro adeta rekora koşuyor! An itibariyle zirveye doğru ilerliyor! Güncel altın, dolar, euro rakamları

Altın, dolar ve euro adeta rekora koşuyor! An itibariyle zirveye doğru ilerliyor! Güncel altın, dolar, euro rakamları

Perşembe günü açıklanacak faiz kararıyla birlikte yurt içi piyasaların odağı belirlenirken, gram altın, dolar/TL ve euro/TL rekor seviyelere ulaştı. Güncel verilere göre saat 14.50 itibariyle dolar 26.96, euro 30.32 seviyelerinde işlem görürken, gram altın ise 1.701 TL olarak kaydedildi.

Yaklaşan faiz kararı öncesinde döviz kurları ve değerli metallerdeki yükseliş trendi yeni rekor seviyelere ulaşmış durumda. Dolar, euro ve altın gün içindeki artış eğilimini sürdürerek yükselişlerini devam ettiriyor. Saat 14.50 itibariyle dolar kuru 26.96, euro kuru 30.32 seviyelerinde işlem görmekte, gram altın ise 1.701 TL seviyesinde işlem görüyor.

GÖZLER PERŞEMBE GÜNKÜ FAİZ KARARINDA

dfs.jpg

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı, haftanın en önemli gelişmesi olarak değerlendirilmektedir ve bu karar perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak. Merkez Bankası, geçtiğimiz ay faiz oranını yüzde 15'e yükseldi. Dolar/TL kuru yükseliş trendini sürdürürken, piyasaların odak noktası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararı oldu.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın bu ay politika faizinde 25 baz puanlık bir artış yaparak "şahin" adımlarına son verebileceği öngörüsüyle güvenli liman olarak kabul edilen altına olan talebin arttığını belirtmektedir. Küresel ölçekte ekonomik aktiviteyle ilgili endişelerin devam ettiği bilgisini paylaşan analistler, bu durumun varlık fiyatları üzerindeki etkisinin hala sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, bugün yurt içinde konut fiyat endeksi verisi ve yurt dışında ABD'de perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerinin takip edileceği belirtti. Teknik açıdan bakıldığında, ons altın fiyatında destek olarak 1.950 ve 1.940 dolar seviyeleri, direnç olarak ise 1.980 ve 1.990 dolar seviyeleri ön plana çıkmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN