Altın fiyatları çalkalandı! 5 gün sonra yükseleceği seviye açıklandı: Elini çabuk tutan kazanacak

Altın fiyatları çalkalandı! 5 gün sonra yükseleceği seviye açıklandı: Elini çabuk tutan kazanacak

Yatırımcıları endişelendiren piyasadaki hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. Merak edilen ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı ise nihayet açıklandı. FED kararı sonrasında sabit kaldığı paylaşılsa da önümüzdeki ay içerisinde faiz artırımlarının devam edebileceği bilgisi paylaşıldı. FED kararı sonrasında uzman isimden altın fiyatlarına dair değerlendirmeler geldi. İşte tüm detaylar...

FED FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Piyasalardaki dalgalanmalara dikkat çeken uzman isimler, FED kararı sonrasında açıklamalarda bulundu. Amerika Merkez Bankas (FED) tarafından verilerin paylaşılmasıyla birlikte yatırımcılar endişeli bekleyişe girdi.

FED tarafından alınan kararda 15 ayın sonunda ilk defa faiz sabit bırakıldı. FED Başkanı Powell, alınan kararın üzerine enflasyonu dengelemek için faiz artışının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

ceyrek-ve-gram-altin-ne-kadar-oldu-17-ocak-2019-altin-fiyatlari-h673262-f1c7b.jpg

FED KARARI SONRASI ONS ALTIN

Bu ay sabit bıraksa da önümüzdeki ay itibariyle yeniden faiz artırımı olabileceğinin sinyalleri veriliyor. Powell'in açıklamalarına göre, "Hemen hemen tüm politika belirleyiciler, bu yıl bir miktar daha faiz artışının yerinde olacağını kabul ediyorlar" bilgisini duyurdu.

FED kararının duyurulmasıyla birlikte altın fiyatlarında düşüş gündemde yer aldı. Seçimlerden sonra hızla yükselen altın fiyatlarında hızlı bir düşüş gerçekleşti. Ons altın fiyatları 1950 dolar seviyelerinde yer alırken düşüş sonrasında 1946 seviyelerine kadar gerileme kaydetti. Bugün itibariyle yeniden yükselişe geçen ons altın fiyatları ise 1964 seviyelerini gördü.

5322022-istock-1129654703.jpg

UZMANLARDAN ALTIN TAHMİNİ

Altın piyasasındaki hareketlilik sonrasında altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak ve İslam Memiş'ten açıklama geldi. Birbiri üzerine açıklamalarda yapan iki uzman isim yatırımcılara seslendi.

HATİCE KOLÇAK'IN TAHMİNİ

İlk olarak Hatice Kolçak'tan gelen altın tahminlerine dair açıklamasında, "Doların artışı devam ederken, gram altın fiyatının da artacağını düşünüyorum. 1.800 TL ve üzerinde seyredeceğini düşünüyorum. Bu tahmin, ilk kez tarafımdan dile getirildi ve hala revize etmedim. Bu yıl bu seviyeyi beklediğimizi vurguluyorum. Tabii ki, satış zamanı geldiğinde durumu gözden geçireceğiz. Eğer dolar hızla yükselirse ve sonra tekrar düşerse, durumu yeniden değerlendireceğiz" ifadeleri yer alıyor.

İSLAM MEMİŞ TAHMİNİ

İslam Memiş'in piyasa tahminleri ise şu şekilde;

Merkez Bankası faiz artışı yaparsa, doların bir geri çekilme yapmasını bekliyorum. Bu, gram altında 1450 ve 1400’e kadar bir düşüşe yol açabilir. Türk Lirası elinde bulunanların, altın borcu olanların, 22 Haziran’ı yakından izlemesi gerekmekte. Son bir alım fırsatı sunacağını düşünüyorum. Tansiyon ve döviz kuru yüksek, vatandaş kafası karışık, faiz kararı alınana kadar net bir karar vermekte acele etmemeli. Döviz kurlarında ve gram altında bir düşüş olasılığı görünmekte. Kısa vadede altının gram ve onsunda düşüş beklediğimi ifade etmek istiyorum. Ancak 1400’e kadar olan gram altındaki kısa vadeli düşüşler kalıcı değil. Bu gerçeği bilmeniz önemli. Orta ve uzun vadede altın yatırımcısının yüzünün gülmesi devam edecek. Altın hem ons hem de gram olarak değer kazanıyor. Dolardan destek buldu, Eylül’den itibaren onstan da destek bulma olasılığı yüksek. İhtiyacı olmayanlar, bozmak için telaşlanmamalı”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN