Altın fiyatları dibe düştü! İslam Memiş yükseleceği tarihi işaret etti: Doları, altını olanlar dikkat

Altın fiyatları dibe düştü! İslam Memiş yükseleceği tarihi işaret etti: Doları, altını olanlar dikkat

Altın fiyatlarındaki düşüş trendi devam ediyor. Ons altın fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak gram altın da yaklaşık yüzde 1 değer kaybetti. Altın fiyatlarının yükseleceği konusundaki sorular yatırımcıların gündemini meşgul ederken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş, 28 Mayıs öncesinde önemli bir uyarıda bulundu. Memiş, seçim yerine Haziran ayına odaklanılması gerektiğini belirterek, "dolar karşısında her şeyin yükseleceği bir süreç" olduğunu söyleyerek altın fiyatları hakkında tahminlerde bulundu.

Geçtiğimiz gün, ons altın fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak gram altın fiyatı yüzde 0,2 düşüşle 1.257 liradan günü tamamladı. Gram altının fiyatı düşüşle güne başlamasının ardından şu anda yüzde 1'e yakın bir değer kaybıyla 1.247 liraya kadar geriledi. Kapalıçarşı'da gram altın 1.337 lira seviyesinde bulunurken, aynı dakikalarda çeyrek altın 2.342 lira ve Cumhuriyet altını 9.591 liradan satılıyor. Ons altının fiyatı ise dün yüzde 0,3 düşüşle 1.972 dolardan kapanmasının ardından şu anda önceki kapanışın yüzde 1,04 altında 1.956 dolardan işlem görüyor.

ABD'deki borç krizi ve Fed'in politikaları altın fiyatları üzerinde etkili olmaktadır. Analistler, ABD Başkanı Joe Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin ülkenin iflas etme seçeneğinin olmadığı konusunda anlaştıklarını duyurmasının risk algısını azalttığını belirterek, bu durumun ons altının fiyatını baskıladığını ifade etti.

Fed yetkililerinin açıklamalarının devam ettiğini belirten analistler, Fed'in politika faizinde bu yıl belki de 50 baz puan daha artış yapabileceğini söyleyen St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın, Banka'nın politikasını yönlendirmeye devam ettiğini hatırlattı.

O AYA ODAKLANIN

Yurt içinde ise en önemli gündem maddesi 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimidir. Altın fiyatları seçim öncesinde beklenenin aksine düşmeye devam ederken, uzmanlardan uyarılar da gecikmedi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcıları için TV100'deki köşe yazısında değerlendirmelerde bulunarak, "Seçimi bırakın, Haziran'a odaklanın. Çünkü Haziran'da büyük bir sürpriz var. Dolar karşısında her şeyin yükseleceği bir süreç" ifadelerini kullandı.

Memiş, "Fed artık faiz artırmayacak, hatta faiz indirimine başlamak için fırsat kolluyor" diyerek sözlerini sürdürdü ve "Haziran, dolar endeksinin düşüşünün başlayacağı bir ay olacak. Hedef 92-94 seviyesi, 2024'te ise 70 seviyesi. Yani, uluslararası piyasalardaki doların değer kaybından bahsediyorum. Bu da dolar karşısında her şeyin yükseleceği bir süreci işaret ediyor" şeklinde değerlendirme yaptı.

ONS ALTIN İÇİN SEVİYE VERDİ

İslam Memiş, ons altın için 2.250 dolar tahmininde bulunurken, yatırımcıları Haziran sonrası için uyardı ve "Ancak Haziran'da dolar ile son kez büyük bir vurgun yapacaklar! Yani, altın ve gümüşün ons fiyatı 1.910 dolar, EUR/USD paritesi 1,07, Bitcoin 22.500 dolar seviyelerine gerileyebilir. Sonra ne olacak? Dolar karşısında her şey yükselişe geçecek" dedi ve ilk hedefin ons altın fiyatının 2.250 dolara çıkması olduğunu vurguladı.

İslam Memiş, yorumlarına şöyle devam etti: "Elinde dolar bulunanlar için son çıkış. Bu süreci parite üzerinden değerlendirmeyenler bu trende binmemiş sayılacak. Trende binmek için son hafta. Haziran'a bu hafta hazırlık yapılmalı. Dolar karşısında alınacak her şey Haziran'da alınmalı. Sonrasında şans olmayacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN