Altın fiyatları füze gibi uçacak! Uzmanı 1500 TL olacağı tarihi açıkladı: Almayan pişman olacak

Altın fiyatları füze gibi uçacak! Uzmanı 1500 TL olacağı tarihi açıkladı: Almayan pişman olacak

Altın fiyatları ile ilgili flaş açıklama. Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın için bomba tahminlerde bulundu. Altın fiyatları füze gibi uçacak! Gram altın o tarihten sonra bu seviyelere kadar çıkacak. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın alınır mı, satılır mı? İşte 8 Nisan 2023 Cumartesi günü güncel altın fiyatları ve son dakika gelişmeleri...

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. Altın rekor üstüne rekor kırarken İslam Memiş'ten bomba tahmin geldi. 'Gram altın düşer mi, gram altın ne zaman alınır?' sorularını yanıt veren Memiş, yatırımcıları uyardı. Altın fiyatları füze gibi uçacak! Almayan kafasını duvarlara vurur. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 8 Nisan 2023 bugün cumhuriyet, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte İslam Memiş'in dikkat çeken altın tahmini ve uyarıları...

"ENFLASYON ARTIK PATLAYACAK"

Bir YouTube programına konuk olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki son durumu değerlendirdi. İslam Memiş, şunları söyledi:

"Yeni normalimiz belirsizlik. Artık insanlarımız buna alışsa iyi olur. 2023 yılında her ayın birbirinden farklı fiyatlamada olacağını, profesyonel yatırımcının kazanacağı, acemi yatırımcının risklerle karşı karşıya kalabileceğini ifade etmiştim. Küresel piyasalarda zaten bir tıkanıklık vardı. İnsanlar bırakın para kazanmayı, paralarının bile garanti altında olmadıklarını sorgular hale geldi.

hgghgh-26.jpg

Artık normalleşen, gelenekselleşmiş bir yatırım aracı veya yatırım süreci görmeyeceğiz. Farklılaşan bir ekonomik düzen göreceğiz diye tahmin ediyorum. Şu anda para savaşları var ve muhtemelen Çin başı çekecek, Rusya destek verecek. Suudi Arabistan'ın Çin'in, Rusya'nın yanında olacağını tahmin ediyorum. Bu kez enflasyon bahanesini sanırım OPEC üyelerine yıkacaklar. Yeni bir günah keçisi arıyorlardı. Bence enflasyon yeniden patlayacak."

ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARI UÇACAK

'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorusuna yanıt veren İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu zirveler test edilecek, kaçınılmaz. 2023'te artık kaçış yok. Yükseliş yeni başladı, kimsenin tereddüdü olmasın. 3 ayda gramında 170 lira değeri arttı. Ons altın 2028 dolara kadar yükseldi. 205 dolarlık bir değer artışı. Yılın ilk çeyreği bu şekilde, yılın ikinci çeyreğinde de değer artışı devam edecek ancak aylık bazda kar satışlarının gelmesi gerekiyor. Bazen düzeltme hareketlerine ihtiyacımız var

hghghg-77.jpg

Ons altında 1960 dolar güçlü bir destek seviyesi. Bunu takip etmemiz gerekiyor. Gram tarafında 1250 lira seviyesini takip etmemiz gerekiyor. İlk destek seviyeleri buralar. Aşağısında farklı alımlar var. Yatırımcı bunları yakından takip etmeli."

ALTIN ALAN KAZANIR!

İslam Memiş, genel değerlendirmesinin ardından gram altın ve ons altın için uzun vadeli altın tahminini de aktardı. Memiş, akıllardaki kritik sorulara da şöyle yanıt verdi:

"Uzun vadede 1450, 1500 öngörümde değişiklik yok. Finansal okuryazarlığı az olanlara, korku ve panikle hamle yapıyorsunuz, 1285'ten gram altın alıyorsunuz, zarar ettim diyorsunuz. Bunlar yanlış şeyler. Biraz daha objektif bakmak lazım olaylara. Acemi yatırımcıları kabul etmeyen bir dünya düzeni var karşımızda. Manipüle edilmiş, yatırımcının mutlaka kendisini yetiştirmesi gerekiyor. Ben bilmiyorum demeyi kabul etmiyor piyasa. İnsanlar o yüzden uzun vadeli yatırımlara yön vermeli. Mesele bunun adı altın ve gümüş değil, döviz de olabilir, borsa da kripto para da olabilir ama uzun vadeli olmalı. Altın fiyatları 20, 30 yıla bakıldığında değer artışlarını her yıl devam ettiriyor. Geçen yıl yüzde 43 kazandırdı, bu yıl yüzde 50'den fazla getirisini yılın son çeyreğinde konuşmuş olacağız."

hgghhh.jpg

1500 TL OLACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Özellikle gram altın için kritik değerlendirmelerde bulunan Memiş, Haziran'a doğru fiyatların tavan yapacağını söyledi. Gram altında beklediği seviyeyi açıklayan Memiş, şunları söyledi:

"Gram altın özelinde konuşalım. Yaz aylarında 1500'lü rakamları gördüğümüzde teknik bir düzeltme olacak, altın düştü diyecekler. 1400'e düştü diyecekler. Bu düşme, yükselme kimin hesabına geliyor bilmiyorum ama algısal bir durum bu.Nisanda teknik düzeltme bekliyorum ancak genelde altın yeni rekorları test edince, bugüne kadar almayı ihmal edenler yeniden sahneye geliyor. Göreceğiz rekorları, iyi bir fırsat da verecek ama önemli olan o gün bu yatırımcıların nakitte bekleyip beklemeyeceği. 1960 dolar seviyesini ons altında önemsiyorum. Nisan içinde 1960 ve alt rakamları bekliyorum. Yukarıda 2050 ve 2070 var. Aşağıdaki alanımız daha fazla. Ben destek seviyesini satın alırım ve beklemeyi tercih ederim. Gram altın TL'de de 1230'lu rakamları bekliyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN