Altın fiyatları için tarihi gün! İslam Memiş kritik saati açıkladı: Altın alıp satacaklar dikkat!

Altın fiyatları için tarihi gün! İslam Memiş kritik saati açıkladı: Altın alıp satacaklar dikkat!

Altın fiyatlarında sıcak gelişme. ABD'den gelen enflasyon verileri sonrası piyasalarda oluşan FED faiz kararı beklentileri altın fiyatlarını derinden etkiledi. Gram ve ons altında yükseliş atıkları başlarken yeni rekorlar kırılmaya devam ediyor. Gram altındaki yükseliş trendini değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde altın olanları uyardı. Altın fiyatları için tarihi gün! Memiş, yeni zirveyi açıkladı. Rakamı duyan kuyumculara koşuyor!

ABD'den gelen enflasyon verileri sonrası piyasalarda FED'in faiz kararını düz seyirde devam ettirmesine yönelik beklentiler oluştu. Oluşan bu beklenti altın fiyatlarını etkilerken, özellikle iç piyasada döviz kurunda yaşanan hareketlilik gram ve çeyrek altın yükseliş ataklarına neden oldu. Vatandaşlar 'Altın alınır mı, satılır mı? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorularını araştırıyor. Merak edilen sorulara yanıt veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, alım ve satım için tarih verdi. Gram altın için beklediği yeni rekor seviyeyi açıklayan Memiş, yatırımcıları uyardı. İşte İslam Memiş'in uyarıları ve altın fiyatlarındaki son durum...

fgggfgf-2.jpg

YAZ AYLARINDA FIRTINA KOPACAK

Yaz aylarına doğru altın fiyatlarının atağa geçeceğini belirten İslam Memiş, "Bu yükseliş trendi banka iflaslarıyla başladı. 2 bin dolar seviyesinden 2 bin 40 dolara geldi. 2 bin 50 direnci var ve bunu takip ediyoruz. Yaz aylarında bu yükseliş trendinin 2 bin 350 dolara kadar çıkma olasılığı var. Merkez Bankaları faiz artırımlarını sonlandırıp kenara çekilecek ve en önemlisi belirsizlik devam ediyor. Muhtemelen bu banka iflasları farklı ülkelere sıçrayabilir" dedi.

hgghghgh-13.jpg

Gram altında yaşanan yükseliş ataklarını değerlendiren İslam Memiş, "Geçen yıl çok ciddi anlamda baskılanan ons altın yavaş yavaş yerini yükselişlere bıraktı. Gram altın her yıl olduğu gibi yine yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bugüne baktığımızda 1114 seviyelerinden 1315 seviyesine kadar yükseldi. Yine 1300 TL'nin üzerinde tutunma çabasını sürdürüyor ve bugün yine bir rekor tazeledi" diyerek yatırımcıları ümitlendirdi.

"1450-1550 TL SEVİYESİNE KADAR YÜKSELECEK"

Gram altının yaz aylarına doğru 1450-1550 TL seviyelerine kadar çıkacağını belirten Memiş, şunları söyledi:

"Kısa vade ve uzun vadeyi ayrı ayrı yorumlamak lazım. Kısa vadede hızlı yükselişten sonra teknik olarak bir düzeltme olabilir. ons altın tarafında 2 bin 50 dolar seviyesini takip ediyoruz. Gram altın 1270 TL destek seviyesinde ama 1450-1550 TL aralığını yıl içerisinde takip etmeye devam edeceğiz"

ghghhghg-11.jpg

İSLAM MEMİŞ YATIRIMCILARI UYARDI: ALIN VE UNUTUN!

'Altın alınır mı, satılır mı?' sorusuna yanıt veren İslam Memiş, "Bu rakamsal değerler karşısında 2 tür yatırımcı var. Elinde bulunduran ve elinde altın olmayan yatırımcılar. Elinde altın olan yatırımcılara hem makas aralığı hem de belirsizlikten dolayı bozdurmak için acele etmemelerini tavsiye ediyoruz. Yukarı yönlü hareketler devam edecek. Elinde altın olmayan yatırımcılar için ara ara fırsatlar gelecektir. Bunu yılın son alım fırsatı olarak değerlendirmek ve alıp unutmaları gerektiğini düşünüyorum. Seçim sürecinde olduğumuz için seçimden sonra Merkez Bankası'nın politikaları ile beraber daha net yorum yapılabilir. Bugün oluşan koşullar yeni zirveleri işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN