Altın fiyatları kafa karıştırdı! Yatırımcılar kuyumculara akın etti! Gram ve çeyrek fiyatlarında son durum

Altın fiyatları kafa karıştırdı! Yatırımcılar kuyumculara akın etti! Gram ve çeyrek fiyatlarında son durum

Yatırımcıların güvenli limanı olarak görülen altın fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor. Gram altın ve çeyrek altındaki Yükseliş hız kesmeden devam ederken ons altındaki baskılanma ve düşüşte gözlerden kaçmıyor. İşte altın fiyatlarındaki son gelişmeler…

Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar güncel fiyatları yakından takip ediyor. Yatırım yapacak kişilerin güvenli limanı olarak görülen altın fiyatları borç, alım-satım yapan vatandaşlar içinde önemli bir yere sahiptir. Hem Türkiye'de hem de dünyada önemli bir yere sahip olan altın fiyatlarındaki oynaklık devam ediyor. Haftanın ilk gününde hareketli dakikalar yaşanırken ibre de yukarı yönü işaret etti. 22 Mayıs Pazartesi günü ons altın 2000 doların altında işlem görmeye başladı. Ons altın, 1.975 dolardan alıcı bulmaya devam ederken Kapalı çarşıdaki en düşük gram altın fiyatı da 1.259 TL'den satışa sunuldu.

ONS ALTIN DEĞER KAYBETTİ

Amerika'daki banka borçları dünya piyasasını da etkilemeye devam ediyor. Yaşanan borçlar nedeniyle resesyon riskini engellemek isteyen yetkililer ise yeni adımlar atmaya başladı. Konu hakkında çalışmalar sürdürülürken altın fiyatlarındaki ani artış da vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor.

altin-fiyatlari-001.jpg

Geçtiğimiz hafta sonuna doğru altın fiyatlarında görülen kayıp yerine yükselişle tamamladı. Ons altın fiyatlarında %0,17 gerileme görülürken piyasalarda olduğundan daha düşük bir seviyede işlem görmeye başladı. Ons fiyatlarında görülen düşüş ise gram ve çeyrek fiyatlarında görülen yükseliş ile desteklendi. ABD'de piyasasındaki vadeli altın işlemlerinde ise %0,1 düşüş görüldü. Bununla birlikte altın fiyatlarındaki son rakamlar 1.979,40 TL olarak yansıdı.

altin-piyasa.jpg

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Piyasalardaki son duruma baktığımızda güncel altın fiyatları şu şekildedir:

Gram altın alış fiyatı 1.260,30 TL
Gram altın satış fiyatı 1.260,48 TL

Ons altın alış fiyatı 1.973,93 Dolar,
Ons altın satış fiyatı 1.974,28 Dolar

Çeyrek altın alış fiyatı 2.247 TL
Çeyrek altın satış fiyatı 2.306 TL

Yarım altın alış fiyatı 4.5007 TL
Yarım altın satış fiyatı 4.653 TL

Tam altın alış fiyatı 8.834,30 TL
Tam altın satış fiyatı 9.011,05 TL

Cumhuriyet altını alış fiyatı 9.161 TL
Cumhuriyet altını satış fiyatı 9.299 TL

Ata altın alış fiyatı 9.110,37 TL
Ata altın satış fiyatı 9.342,75 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN