Altın fiyatlarında akıllara zarar iddia! Üç haftalık süreç sona erdi: O tarihte bunlar olacak

Altın fiyatlarında akıllara zarar iddia! Üç haftalık süreç sona erdi: O tarihte bunlar olacak

Altın fiyatlarında flaş gelişme! Seçimlerin ardından hızla yükselişe geçen gram altın 1.354 TL'yi görerek tarihi rekoruna imza attı. Çeyrek altın ise 2.228 TL'ye dayanmış durumda. Altın fiyatlarında hızlı yükseliş devam ederken Saxo Bank'ın Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen, dikkat çeken bir tahminde bulundu. Üç haftalık kritik süreç sona erdi. O tarihte bu fiyatlara kadar çıkacak. Şimdiden hazırlıklı olun. İşte 6 Haziran 2023 Salı güncel altın fiyatları...

Seçimlerin ardından gözler altın fiyatlarına çevrilmiş durumda. Yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırırken 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne?' soruları araştırılmaya başladı. Altın piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Saxo Bank'ın Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen, beklediği seviyeleri açıkladı. Altın fiyatlarında akıllara zarar iddia! Üç haftalık süreç sonrası bu hale gelecek. O tarihte altın fiyatları uçacak! İşte altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri.

ALTIN FİYATLARINDA BOMBA İDDİA!

Düşük emtia fiyatlarının kısa vadede enflasyon baskını hafifleteceğini ifade eden Hansen, fiyatlardaki artışların devam edeceğini söyledi. Hansen, eğer ekonominin durumu, emtia fiyatlarındaki düşüşün işaret ettiği kadar kötüyse, Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz oranlarını sürekli olarak artırmayacağını belirtiyor. Eğer süreç bu şekilde giderse ons altın fiyatının 2.000 dolara kadar çıkacak.

gfgfgf-2023-06-06t114701-677.jpg

Altın fiyatlarındaki dalgalanmaların normal olduğunu ifade eden Hansen, yükseliş için o tarihi işaret etti. Altın yatırımcılarının yaz sonuna kadar büyük faiz indirimlerini fiyatladıklarını belirten Hansen, bu durumun Federal Rezerv'in beklentileriyle uyumsuz olduğunu belirtiyor.

O TARİHTE FİYATLAR BU SEVİYEYE ULAŞACAK...

Merkez Bankaları'ndan gelen faiz kararların altın fiyatlarını etkileyeceğini ifade eden Hansen, yıl sonundan önce bir faiz indiriminin, özellikle de küresel ekonominin durgunluğa girmesi durumunda, güçlü bir ihtimal olmaya devam ettiğini söylüyor. Bu durumda, risk ödülünün, daha düşük faiz oranlarından faydalanan varlıklar lehine kaymış olacağını ifade ediyor.

6 HAZİRAN 2023 SALI GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Bin 200 lirayı aşarak önemli bir kritik eşiği geçen gram altın an itibarıyla 1.352 liradan işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 2.218 liradan alınıyor. 6 Haziran'da çeyrek altının satış fiyatı ise 2.278 TL.

ghhghg-2023-06-06t114641-583.jpg

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 4.422 liradan alınıyor, 4.544 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Son dönemdeki artışlarla birlikte hem 9 bin lira barajını aşan hem de bu seviyelerdeki eşikleri geçen Cumhuriyet altını bugün 8.856 liradan alınırken 9.121 liradan satışta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN