Altın fiyatlarında dananın kuyruğu 22:50'de koptu! Açıklamayla birlikte adeta kanat taktı uçuşa geçti

Altın fiyatlarında dananın kuyruğu 22:50'de koptu! Açıklamayla birlikte adeta kanat taktı uçuşa geçti

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar yatırımcıların gündemine oturdu. Piyasaya yön veren açıklamaların ardından altında dananın kuyruğu koptu. Kararın ardından altın fırladı gitti. İşte tüm detaylar...

Altın, yılın son ayına etkili bir başlangıç yaptı. Yatırımcılar ve ekonomistler tarafından beklenen açıklamaların ardından altında dananın kuyruğu koptu. Anlık dalgalanmaların ardından tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

AÇIKLAMALAR ALTININ FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

Altın fiyatlarında yapılan açıklamanın ardından resmen kanat takıp uçuşa geçti. ABD Merkez Bankası (FED) para politikası hakkında Başkan Jerome Powell piyasayı sarstı. Para politikasında sıkılaşma devrinin sona erdiğini söyleyerek, 2024 yılında faiz indirimlerine başlanabileceğini işaret etti. Açıklamanın ardından yatırımcıların beklentileri güçlenerek, ons altın tarihi zirveye ulaştı.

0x0-dalgali-deniz-icin-uyarilar-pes-pese-altinda-kritik-hafta-endiseler-hafifledi-ons-altinda-baski-artti-1632039173705.webp

ONS ALTIN REKOR TAZELEDİ

Açıklamaların ardından altın ons fiyatı 2.075 dolara yükselerek rekor tazeledi. Ons altın fiyatları TSİ 22.50 saatlerinde tekrardan düşüş göstererek 2.067 dolar seviyesine geriledi. FED Başkanı Jerome Powell'in açıklamalarının ardından para politikasındaki sıkılaşmanın tamamlandığına dair beklentiler altın fiyatlarını ateşledi. Atlanta'daki Spelman College'da yapılan açıklamanın ardından, yetersiz ve aşırı sıkılaşma riskleri daha dengeli hale geldi.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dikkat ettiğinin altı çizildi. Güçlü adımların atıldığı politika faizini kısıtlayıcı bir bölgeye götürdüğünü söyleyen Powell, kısıtlayıcı durumların yeterliliğine güvenli bir şekilde ya da politikanın ne zaman gevşeyeceğine dair yorum yapmanın aceleci olacağını belirtti. Politikayı gerekirse daha fazla sıkılaştırabileceğini işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN