Altın fiyatlarında rekor rakamlar! Uyarıları ciddiye almayan sonradan dizlerini dövecek!

Altın fiyatlarında rekor rakamlar! Uyarıları ciddiye almayan sonradan dizlerini dövecek!

Altın piyasasında görülen hareketlilik devam ederken uzman isimlerden gelen açıklamalarda gündemdeki yerini alıyor. Rekor fiyatı yükselen altın için önemli açıklamalarda bulunan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, piyasa değerlendirmesinde bulundu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Piyasalar zor bir süreçten geçerken Amerika ve İsviçre'deki bankaların iflas haberleri üzerine piyasada da hareketlilik yaşanmaya başladı. Altının ons fiyatı dünya piyasasında 2000 dolara yükselirken Türkiye'deki altın fiyatları da her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Piyasalar hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Dr. Salih Özman, altın yatırımcısının uzun vadede kazanacağının altını çizdi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

ALTIN KAYBETTİRMEZ

Altın fiyatları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Salih Özman, ABD'deki bankaların batması ile birlikte Altın fiyatlarının arttığını belirtti. Amerika'da yeniden bir finansal kriz görülebileceğine değinen uzman isim, Amerika'nın ardından İsviçre'de de bankacılık krizinin patlak verdiğini vurguladı.

altin-fiyat.jpg
Bir bankanın batışının söz konusu olduğunu dile getiren Özman, İsviçre'deki bankanın batışını önlemek amacıyla satın alımların söz konusu olduğuna değindi. Özman yaşanan durumun dünyada bir finansal kriz oluşturabileceğine değinirken Merkez bankalarının parasal genişlemeyi arttırarak krizleri önleyebileceğinin altını çizdi.

Parasal genişlemenin artması ile birlikte altın yatırımcısının sevindiğini belirten Özman, güvenli liman arayan vatandaşların kriz ortamında sığındığı en büyük limanın altın olduğunu aktardı. Özman, “Amerika ve İsviçre'deki banka batışları altının cazibesini arttırıp, ONS fiyatının 2 bin doları bulmasına, Türkiye piyasasında da 24 ayar gram altının 1231 TL rakamına ulaşmasına neden oldu. Bu rekor fiyatlarla bilezik fiyatları 1188 TL, çeyrek altın 2 bin 70 TL, ATA lira da 8 bin 465 TL'den alıcı bekliyor" sözlerine dile getirdi.

altin-fiyatlari.jpg


YATIRIM YAPAN KAZANACAK


Dünyada en çok kazandıran materyalin altın olduğuna değinen uzman isim, yılbaşında rakamların 1100 TL civarında yer aldığını vurguladı. 2023 yılı ile birlikte %10'dan fazla bir kazanç sağlandığını belirten Özman, altının hala alınabilir bir seviyede olduğunu vurguladı. Altın fiyatlarını sürekli yükselişte olduğunu aktaran Özman, altının uzun vadeli bir yatırım aracı olması nedeniyle yatırımcısına kar ettireceğini söyledi.

altin-yatirim.jpg
Yapılan düzeltmelerin ardından altının 3,5 puan fiyatlarına gerileyebileceğini söyleyen Özman, uzun vadeli yatırım yapacak kişilerin bu fiyattan altın alabileceğini aktardı. Özman, “Seçim ortamı olduğu için fiyatların çok fazla düşeceğini düşünmüyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN