Altın fiyatlarındaki artışı İslam Memiş değerlendirdi! Yatırımcıya uyarılarda bulundu: Bunlar rekor değil!

Altın fiyatlarındaki artışı İslam Memiş değerlendirdi! Yatırımcıya uyarılarda bulundu: Bunlar rekor değil!

2023 yılının mart ayı ile birlikte hızlı bir şekilde yükselişe devam eden altın fiyatlarına dair uzman isimden açıklama geldi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatlarında yaşanan yükselişi değerlendirdi. Elinde altın bulunan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yatırımcıların tedirgin olduğu günlerde dolar ve altın hakkında kritik detayları açıkladı. İşte tüm detaylar...

İSLAM MEMİŞ YATIRIMCIYI UYARDI

Altın fiyatlarındaki yükseliş ile birlikte canlanan piyasaya dair uzman isimlerden açıklamalar geliyor. Finans analisti İslam Memiş, mart ayı ile birlikte uçuşa geçen gram altın fiyatlarına, düşüş yaşayan brent petrol varil fiyatlarına ve merkez bankası tarafından önümüzdeki gün itibariyle alınacak olan faiz kararına dair olası etkilerini ele alan bir açıklamada bulundu.

Altın fiyatlarının yakın takibe alındığı günlerde İslam Memiş yatırımcıya uyarılarda bulundu. Youtube platformu üzerinden yayınladığı "Bunlar rekor değil ki!" başlıklı videosunda açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığına vurgu yaptı.

Değerlendirmelerinde ise riskli ve yoğun bir haftanın yatırımcıyı beklediğini söyledi. Merkez bankaları tarafından alınacak olan faiz kararı sonucunda döviz piyasası, altın ve gümüş fiyatlarının nasıl etkileneceğine dair sorulara yanıt vermeye çalışacağının altını çizdi.

korona-tablo-carpici-1s2g-cover.jpg

EURO VE DOLAR DEĞERLENDİRMESİ

Dolar kuru ile açıklamalarına devam eden finans analisti İslam Memiş, doların ekranlarda 19,01 lira seviyelerinden işlem gördüğünü, serbest piyasalarda ise 19,24 ile 19,27 seviyelerinden işlem gördüğünü belirtti. Arada 23 kuruşluk fark olduğuna dikkat çekerek makas aralığı ile yolunda olduğunu belirtti. Dolar fiyatlarında 19 üzeri sert bir atak göremediğini belirten uzman isim euro ve dolar paritesi nedeniyle doların yükselişinin frenlendiğini belirtiyor.

Euro ise serbest piyasada 20,58 TL ile 20,65 TL seviyelerinden işlem gördüğünü belirterek hızlı bir toparlanmanın olduğu söz konusu. Paritede 1.07 seviyesinde bulunması ve kar satışlarının yaşanabileceğine dikkat çekti. Orta ve uzun vadede yatırım yapan vatandaşların paritenin 1.12'ye yükseliş tahminlerinin devam ettiğini ifade etti.

islam-memis-ve-selcuk-gecer-i-balon-gibi-sondurdu-bu-ekonomistin-her-dedigi-cikiyor-vatan-ongel-asil-bunu-alanin-hayati-degisecek-9285.jpg

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN TAHMİNİ

Dolar ve euro piyasasına dair değerlendirmelerde bulunan uzman isim altın fiyatlarındaki açıklaması da dikkat çekti. Ani yükseliş yaşayan altın fiyatları gün içinde 1.243 liraya kadar yükseldiğini belirterek tahminlerini duyurdu. Daha öncesinde altının rekor kıracağını belirten uzman isim yeni tahminleriyle birlikte altın fiyatlarının 1.450 TL ile 1.500 TL seviyelerinden işlem göreceğini öngörüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN